Darinko Kosor i izaslanstvo Grada Zagreba položilo vijence povodom Dana neovisnosti

Darinko Kosor i izaslanstvo Grada Zagreba položilo vijence povodom Dana neovisnosti

Izaslanstvo Gradske skupštine Grad Zagreba predvođeno predsjednikom Darinkom Kosorom, potpredsjednicom Vesnom Sudar, i tajnicom Mirjanom Lichtner Kristić, položilo je  vijenac na Spomen obilježju – Zidu boli, Središnjem križu u aleji poginulih hrvatskih branitelja i  grobu dr. Franje Tuđman, prvog Hrvatskog predsjednika.

– Danas je dan kad je Hrvatska država prekinula sve pravne obaveze sa Jugoslavijom. To je povijesni dan kad su u Ininoj dvorani saborski zastupnici odlučili da Hrvatska nakon više stoljeća dobije svoju državnost svoju samostalnost. To je povijesni dan. Želim još napomenut da je na taj dan potpisivana peticija 1989. godine za povratak spomenika banu Jelačiću i da je to bila prva politička akcija koja je težila samostalnosti republike Hrvatske, tako da u jednom danu imamo dva važna događaja- rekao je Darinko Kosor.

Povodom Dana neovisnosti državni vrh predvođen predsjednikom  Republike Ivom Josipovićem, predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom  položili su vijence na spomenik Zid boli – glas hrvatske žrtve, na grobnicu narodnih heroja, grob bivšeg predsjednika Vlade Ivice Račana te prvog hrvatskog predsjendika Franje Tuđmana na Gradskom groblju Mirogoj.

Vijence je na Mirogoj položilo i izaslanstvo Grada Zagreba predvođena zamjenicom gradonačelnika Vesnom Kusin.

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply