Bandić čestitao Zagrepčanima Dan neovisnosti i poziva na koncert Prljavaca

Bandić čestitao Zagrepčanima Dan neovisnosti i poziva na koncert Prljavaca

U povodu Dana neovisnosti, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić upućuje čestitku sugrađanima i poziva ih na koncert na Trgu bana Jelačića. U čestitci, također, poziva sugrađane da istaknu zastave i tako doprinesu primjerenom obilježavanju 8. listopada:

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, čestitam vam Dan neovisnosti!

S ponosom slavimo dan kada je ratne 1991. godine Hrvatski sabor donio odluku o raskidu državnopravnih veza s ostalim dijelovima bivše države. To je bilo vrijeme odlučnosti za velike i sudbonosne odluke koje su određivale sudbinu Hrvatske i motivirale na ustrajnost i dosljednost u ostvarenju samostalnosti i suverenosti zemlje. To je bilo vrijeme junaštva hrvatskih branitelja čija je žrtva najzaslužnija za izborenu slobodu i neovisnost naše države.

Danas imamo drugačije izazove ali treba nam ista energija da poduzmemo prave korake u krizi društva. Sada je, više nego ikada, u slobodnoj Hrvatskoj vrijeme za jasne ciljeve i ljude koji znaju povući hrabre, promišljene poteze i za to preuzeti osobnu odgovornost. S jasnom vizijom, s pojedinačnom odgovornošću i upornošću, pa i žrtvom, ne zaboravljajući na principe solidarnosti, rada, znanja i zajedništva provest ćemo reforme i stvoriti uvjete za dobar život u snažnoj europskoj Hrvatskoj.

Povodom Dana neovisnosti pozivam građane i sve javne ustanove, tvrtke i institucije da istaknu hrvatske zastave i tako daju svoj doprinos primjerenom obilježavanju 8. listopada.

Pridružite nam se  8. listopada na Trgu bana Jelačića, od 20,30 do 22,30 sati na zajedničkoj proslavi Dana hrvatske neovisnosti uz koncert Prljavog kazališta, rock sastava Vatra i klape Sveti Juraj.”  Poručio je u svojoj čestitci, gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply