Mesnička ulica otvorena za promet

Mesnička ulica otvorena za promet

Nakon opsežnih radova koji su trajali nešto više od tri mjeseca Mesnička, Streljačka i Ulica Tituša Brezovačkog napokon su otvorene za promet.

U Mesničkoj je uređen pločnik i kolnik, postavljena je  nove javna rasvjete, uređena je  vodovodna i električna mreža i plinovod.

– Ispričavam se svim građanima što su trpili buku, za vrijeme radova, ipak nisu puno jamrali. Ovo je opipljiv posao koji se ne može na brzinu raditi. Ovdje je posloženo 200.000 kocki, koje ukupno teže tri milijuna kilograma, a postavljeni su katediopteri koji preko dana akumuliraju svjetlo i svijetle po noći.- rekao je Milan Bandić.

I baš ta svijetla koja trepere i led rasvjeta veliki su problem pojedinim stanarima koji se bune da po noći neće moći spavati, dok su pojedini stanari bili zadovoljni obnovljenom ulicom.

-Pa šta je ovo? Mesnička sada izgleda kao pista za avione. Kao Božićno drvce svjetli, ovo nije normalno, tko vam je dozovolio da ovo napravite. – bunio se stanar obližnje ulice.

– Ove ultra moderne led diode ne idu na starinu i ovakav ambijent. Ovo je već treća obnova i niti jedna nije bila dobra, pa ni ova.- dodao je drugi stanar.

Neki stanari nisu se složili sa mišljenjima onih kojima sve što je napravljeno smeta, nekima je novi izgled mesničke ulice prekrasan.

Vrijednost radova u Mesničkoj, Streljačkoj i Ulica Tituša Brezovačkog, iznosila je 9,72 milijuna kuna, bez PDV-a,  Grad Zagreb je investitirao u  rekonstrukciju prometnica s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, po idejnom rješenju arhitekta Branka Silađina, a Zagrebački holding – podružnica Vodoopskrba i odvodnja – finacirala je izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda, dok je Gradska plinara Zagreb investirala izgradnju plinovoda.

Tekst/ Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

 

Leave a Reply