Grad Zagreb, Nestlé Purina i Pet centar svečano otvorili Vau park

Grad Zagreb, Nestlé Purina i Pet centar svečano otvorili Vau park

Svjetski dan zaštite životinja obilježen je otvaranjem najmodernijeg parka za pse u Hrvatskoj

Izaslanik gradonačelnika Milana Bandića i pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk, u društvu predstavnika Nestlé Purine i Pet centra, otvorio je najveći park za pse u Hrvatskoj. Posebno uređen prostor za pse pod nazivom Vau park nalazi se u zagrebačkim Ravnicama, prostire se na 1.970 m2 te je opremljen spravama za igru i socijalizaciju pasa i natkrivenim klupama za vlasnike.

Lokaciju za izgradnju parka osigurao je Grad Zagreb, u skladu sa svojim prostornim planom uređenja, dok su sredstva za uređenje i opremanje donirali Nestlé Purina i Pet centar.

Glavni projektant Vau parka je arhitekt Duje Dvornik, koji je park projektirao tako da vlasnicima pasa omogući prilaz s dvije strane, ovisno o tome dolaze li pješice ili automobilom. Vau park je osmišljen kao travnata površina s dva opločena „otoka“ povezana pješačkom stazom, koja spajaju ulaze s prostorom za boravak vlasnika pasa. Jutarnji „otok“ uklopljen je u postojeće visoko zelenilo, dok je popodnevni opremljen klupom s nadstrešnicom tako da, osim kao zaštita od sunca, može poslužiti i kao zaklon vlasnicima pasa za kišnih dana.

Pri izboru postojeće i dizajniranju nove moderne opreme koristili su se prirodni materijali, u skladu sa iskustvima komunalnog poduzeća „Zrinjevac“ u uređenju i opremanju javnih parkova u Zagrebu.

„Prema nekim procjenama u Zagrebu živi oko 60.000 pasa, što dovoljno govori o tome koliko je potrebno psima osigurati prostore u kojima će se moći neometano kretati, istrčavati te socijalizirati s ostalim psima. Nadamo se da ćemo otvorenjem Vau parka potaknuti vlasnike pasa da zajedno sa svojim ljubimcima više vremena provode u prirodi.”- izjavila je Tihana Bezmalinović, brend menadžerica Nestlé Purine.

Tajana Šturlić, voditeljica marketinga Pet centra, naglasila je kako Vau Park ima posebnu vrijednost upravo za ljubimce koji žive urbanim životom. “Sigurni smo da će ljubimci uživati u Vau parku i drago nam je što smo sudjelovanjem u ovom projektu mogli pridonijeti poboljšanju kvalitete života kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika.”

 

Leave a Reply