BUNDEKFEST: Jalta Jalta i Muke po Iveku, kao poklon Zagrepčanima

BUNDEKFEST:  Jalta Jalta i  Muke po Iveku, kao poklon  Zagrepčanima

Bundekfest 2014. posljednjeg dana, u nedjelju 05. listopada, svim posjetiteljima poklanja kazališne spektakle Jalta Jalta i Muke po Iveku. Na velikoj će se festivalskoj pozornici u 20 sati prikazati najgledaniji hrvatski mjuzikl svih vremena Jalta Jalta, dok će na maloj pozornici u 17.30 sati biti izvedena predstava Muke po Iveku.

Kazalište Komedija u okviru Bundekfesta izvest će legendarni mjuzikl Jalta, Jalta Milana Grgića i Alfija Kabilja. U glavnim ulogama su nastupala poznata glazbena i glumačka imena; Sandra Bagarić, Đani Stipaničev, Ronald Žlabur, Dražen Čuček, Jasna Palić Picukarić i Adalbert Turner, a pod redateljskim vodstvom Vlade Štefančića. Praizvedba ovog mjuzikla, održala se 28. prosinca 1971. godine, a prometnuvši se u veliki hit, Komedijinu Jaltu je do danas vidjelo više od 400 tisuća gledatelja u preko 700 izvedbi i time je zasigurno najdugovječniji hrvatski mjuzikl.

Predstava glumačke družine Histrioni Muke po Iveku, hrvatska je verzija engleskog kazališnog hita Run For Your Wife Raya Cooneya iz 1983. a radnja ove urnebesne komedije smještena je u današnji Zagreb. Ivan Kovač vozač je taksija koji vodi dvostruki život, kao IVEK PURGER i kao IVE TOVAR. Istovremeno, ima dvije žene; jednu na Trnju, a drugu na Trešnjevci. Marica Kovač je Dalmatinka, obožava Mišu Kovača i navija za Hajduk, a Barbara Kovač je Purgerica, rockerica i navijačica Dinama.

Komedijski hit izvodi glumačka družina Histioni, već afirmirani glumci i dolazeći talenti, Ronald Žlabur, Marija Borić, Tara Rosandić, Davor Svedružić, Draško Zidar, Željko Duvnjak, Nataša Kopeč, Dinka Vuković, Kristijan Jaić.

Večeras na Bundekfestu pravo plesno ludilo! Ovogodišnjem vrhunskom glazbenom programu pridružuju se skupina La Fiesta. Najbolji DJ-i i performeri iz vodećih svjetskih prijestolnica zabave na Bundekfestu nas očekuju vas večeras od 21 sat. Tisuće posjetitelja zaplesat će uz glazbu velikana DJ scene kao što su Danny Wade, rezident kluba Pacha na…

 

Leave a Reply