Otvoren je drugi Gornjogradski književni festival

Otvoren je drugi Gornjogradski književni festival

Jedinstveni Gornjogradski književni festival traje od 03. -06. listopada 2014.

Započeo je drugi Gornjogradski  književni festival, to je jedinstveni festival na ovim prostorima jer ga pisci rade za pisce koji dolaze  iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore i Hrvatske.

Na otvaranju festivala prisustvovali su Marijan Grakalić, osnivač i autor festivala, Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba – pokrovitelja festivala, Goran Matović, Teatar poezije i Dragomir Bokan, Kulturna mreža jugoistočne Europe

– Mi na ovom festivalu ne ovisimo o nakladnicima, na ovom festivalu sudjeluju sami autori, jer je to festival, koji rade pisci za pisce i udruge i društvas koji podržavaju kulturu i time se svakodnevno bave. – rekao je su Marijan Grakalić, osnivač i autor Gornjogradskog književnog  festivala.

Cilj festivala kojem je pokrovitelj  Gradska skupština Grada Zagreba, je druženje i upoznavanje književnosti i književnika, prikazivanje pisane rijeći kroz različite medije, povodom festivala štampan je i Zbornik radova festivala, koji opširno opisuje književni opus festivala.

– Drago mi je da je Gradska skupština Grada Zagreba mogla sudjelovati u stvaranju ovog festivala od samog početka. Ovo je drugi festival, a nadam se da će iovaj festival trajati i duže od dvije godine. Ove godine na festivalu sudjeluje sto sudionika slijedeće očekujemo stoipedeset. Isto tako  drago mi je i da se radi o regionalnom projektu koji pokazuje da kultura briše granice. Nastojat ću i dalje podupirati kulturni život Grada Zagreba jer naš grad je zaslužio biti središte kulturnih događanja. –  rekao je Darinko Kosor, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Program festivala pogledajte ovdje

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply