Dodijeljena nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske za 2014.

Dodijeljena nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske za 2014.

U  lounge baru Matis održana je dodjela nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatska 2014. Na dodjeli okupili su se predstavnici obiteljskih gospodarstava i ruralno turističkih projekata te predstavnici hrvatskih županija koje su nominirali svoje lokalne projekte za ovu nagradu.

U ime Grada Zagreba nagrađene je pozdravila Sandra Švaljek zamjenica gradonačelnika Milana Bandića.

-Meni je osobita čast što vas mogu pozdraviti u ime gradonačelnika Milana Bandića i svoje osobno ime jer mi je jako drago što sam tu s vama. Možda je neobično što ja ovdje govorim u ime grada Zagreba, Zagreb je urbana sredina nemamo bliskog doticaja s ruralnim turizmom u Zagrebu međutim to na neki način me čini objektivnom u sagledavanju značaja ruralnog turizma. Zagreb je veliko tržište mi smo dobri posjetitelji svih onih koji se bave ruralnim turizmom i koji nude različite doživljaje u tom području. Osim toga svi koji se bave ruralnim turizmom znaju da Zagreb čini mnogo i spreman je učiniti još više za promociju ruralnog turizma. Često najme na središnjem gradskom trgu ugoščujemo naše gradove i županije koji promoviraju svoje tradicijske obrte i svoje bogatstvo kulturne i turističke ponude.- rekla je Sandra Švaljek.

Nagrada se dodojeljuje u pet kategorija: turističko seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije, ruralna gastronomija.

– Ruralni turizam jedan je od glavnih čimbenika prepoznatljivosti i percepcije svake zemlje. Cilj ovih nagrada je promocija ruralnog turizma u Hrvatskoj.- rekla je Dijana Katica, predsjednica Udruge „Klub članova- Selo“

Program dodojele nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske za 2014. vodila je Ljiljana Vinković, Marina Tomašević bila je glazbeni gost, i svojim nastupom uveličala je cijelu manifestaciju.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply