ZAGREBAČKI HNS: Tržnici nije mjesto na glavnom zagrebačkom trgu

ZAGREBAČKI HNS: Tržnici nije mjesto na glavnom zagrebačkom trgu

Potaknuti najavama gradske uprave na čelu s Milanom Bandićem kako će se tržnica za vrijeme uređenja Dolca preseliti na Trg bana Josipa Jelačića, zagrebački HNS poslao je priopćenje u kojem poziva gradsku vlast da preispita takvu odluku.

Podsjetimo, za iduću godinu najavljeno je uređenje najstarije zagrebačke tržnice koje bi trebalo trajati godinu dana, a u tome razdoblju prodavači s gornje plohe tržnice Dolac trebali bi svoje štandove preseliti na središnji zagrebački trg.

HNS Grada Zagreba podsjeća da infrastruktura Trga bana Jelačića nije predviđena za tržnicu te se čini kako se radi o još jednom stihijskom rješenju. Glavni gradski trg predstavlja jedan od elemenata povijesnog identiteta Zagreba, i kao takav, treba potencirati njegov identitet, a ne ga napuštati.

“Postavlja se i pitanje da li će se na Trgu bana Jelačića moći održavati ikakva druga događanja i manifestacije ukoliko na njemu tijekom dana stalno bude locirana tržnica. Pod događanja, naravno, ne mislimo na postavljanje šatora neprimjerenih ovoj lokaciji, o čemu je HNS već ranije govorio i u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Smatramo da bi građani svakako trebali imati pravo reći svoje mišljenje o tome žele li voće i povrće kupovati kraj pruge i tramvaja te pozivamo sve Zagrepčane, kao i prodavače te prodavačice s Dolca da nam svoje stavove o tome i prijedloge o mogućoj privremenoj lokaciji pošalju na adresu elektroničke pošte info@zagreb.hns.hr ili dojave na telefon 01/4846-106.” zaključuju zagrebački HNS-ovci u svom priopćenju.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply