Gradovi partneri, Ljubljana, Budimpešta i Rim predstavili se na Bundeku

Gradovi partneri, Ljubljana, Budimpešta i Rim predstavili se na Bundeku

Na Bundekfestu predstavili su se partnerski gradovi, Budimpešta, Ljubljana i Rim. Europske prijestolnice zagrebačkoj su jeseni dale poseban šarm i ekskluzivno kulturno, gastro i zabavno putovanje.

– Nama je jako drago da je vaš gradonačelnik gospodin Bandić, pozvao našeg gradonačelnika gospodina Jankovića da surađujemo u ovome projektu. Mislim da je ovo dobra  prilika da se Ljubljana i Zagreb povežu na kulinarskom djelu, da je to početak jedne jako velike priče. Drago mi je isto da smo u društvu s Bečom, Rimom i Budimpeštom. Mislim da je to veliki korak na povezivanju u turističkom smislu Ljubljane i Zagreba. – rekla je Petra Križan, viša savjetnica turističke ponude grada Ljubljane.

Grad Rim predstavio se sa najboljom reprezentacijom vrhnuskih pizza majstora, koji posjetiteljima nude najčudnije spojeve okusa na najomiljenijem komadu tijestu poznatijem kao pizza.

– Ovo je Rimska kuća prvenstveno. Posebnosti su po tome osim što nudimo sve talijanske specijalitete, nudimo i Rmsku pizzu. Posebna vrsta tjesta koje je polugotovo, nudimo razne tjestenine, vrste sireva koji su karakteristični za Rim. Imam školu u Rimu za spravljanje istih specijaliteta.- rekao je vlasnik škole.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

 

Leave a Reply