Gradonačelnik Mainza Michael Ebling oduševljen Zagrebom

Gradonačelnik Mainza Michael Ebling oduševljen Zagrebom

Imate nevjerojatnu tržnicu, sa raznolikom ponudom i susretljivim prodavačima, takvo nešto Mainzu nedostaje. Oduševljen sam vašim gradom i proveo sam dva prekrasna dana u Zagrebu. Hvala gradonačelniku Bandiću na gostoprimstvu i pozivam ga da i on dođe u posjet Mainzu.- rekao je  gradonačelnik Mainza Michael Ebling.

Dvodnevni posjet Zagrebu izaslanstvo grada Mainza na čelu sa gradonačelnikom Michaelom Eblingom započeo je jučerašnjim prijemom u Dvercima.  Na kojem su oba gradonačelnika zajedno sa svojim suradnicima razgovarali o suradnji u turizmu. U Dvercima su izaslanstvu iz Mainza predstavljeni  kuhari koji su uključeni u Humanitarnu udrugu „Kuhari bez granica – Renato“, koju je u ime svog preminulog sina osnovao Branko Ognjenović. Gradonačelnik Bandić delegaciju iz Mainza odveo je ina Bundekfest koji je nazvao malim Oktoberfestom, a po riječima gostiju, na Bundeku su se izuzetnozabavili i uživali u hrvatskim delicijama.

Posjet  je završen obilaskom tržnice Dolac, na kojoj su gosti iz Mainza mogli probati delicije iz okolice Zagreba, obilazak su pratili tamburaši obučeni u Šestinsku nošnju, na kraju obilaska gradonačelnik Milan Bandić darivao je kolegu gradonačelnika šeširom iz najstarije zagrebačke radionice šešira Cahun.

– Želim izraziti sreću i  ponos što je prijatelj, gradonačelnik Mainza posjetio Zagreb zajedno sa svojim suradnicima, ponosan sam  što možemo pokazati jedno toplo Zagrebaćko veliko srce i gostoprimstvo. Mi nismo veliki grad, mi nismo velika zemlja, ali smo normalni ljudi koji imamo srca. Zato me veseli uzvratni susret u Mainzu.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply