Gradonačelnik Bandić primio europske juniorske prvakinje u judu!

Gradonačelnik Bandić primio europske juniorske prvakinje u judu!

U povodu osvajanja prvog mjesta u ekipnoj konkurenciji na Europskome prvenstvu u Bukureštu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio je u Gradskoj upravi hrvatsku juniorsku žensku judo reprezentaciju i predstavnike Hrvatskoga i Zagrebačkog judo saveza.

Čestitajući juniorkama na značajnim uspjesima, gradonačelnik Bandić je naglasio kako ovakvi rezultati potvrđuju da je Zagreb grad sporta, a s obzirom na svoju veličinu, naša domovina se ubraja među izvrsne sportske nacije zbog rezultata s kojima se mnoge zemlje ne mogu pohvaliti.

Naše juniorke koje u posljednje vrijeme ostvaruju sve bolje rezultate, nedavno su se vratile s europskog prvenstva gdje su timski osvojile prvu povijesnu medalju za hrvatski i europski judo sport, istaknula je predsjednica HJS-a Sanda Čorak, nadodavši da je to prvo europsko prvenstvo s timskim natjecanjem, a cure su pobijedile tri velike reprezentacije: Njemačku, Veliku Britaniju i Francusku. Također, moram naglasiti da izuzetno dobro surađujemo sa Zagrebačkim judo savezom, a kako je veliki broj klubova iz Zagreba i Zagrebačke županije, mislimo da je upravo ta suradnja dovela Savez do ovakvih rezultata i do zajedničkih projekta, kao npr. Judo u školi , kojima potičemo naše djevojke da što duže ostanu u sportu.

Predsjednik Zagrebačkog judo saveza Dean Bogić zahvalio je gradonačelniku na prijemu i pomoći oko organiziranja nedavnog velikog Grand Prix turnira u Zagrebu te je istaknuo kako su cure prije godinu dana osvojile treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, a uskoro putuju i na novo Svjetsko prvenstvo u Miami i nadaju se jednako tako dobrim rezultatima.

U ime natjecateljica, gradonačelniku je zahvalila Maja Blagojević naglašavajući kako im je ovaj rezultat veliki poticaj za daljnji rad i natjecanja koja su pred njima te će dati sve od sebe na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply