VELUX EHF LIGA PRVAKA: PPD Zagreb: THW Kiel 27:25

VELUX EHF LIGA PRVAKA: PPD Zagreb: THW Kiel 27:25

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u prvoj europskoj utakmici ugostit će njemački THW Kiel i tako započeti  još jednu uzbudljivu i nadamo se uspješnu sezonu VELUX EHF Lige prvaka.

Večerašnju utakmicu u Areni  iz svečane lože prate Ivo Josipović, predsjednik RH, gradonačelnik Milan Bandić, dok je Kolinda Grabar-kitarović, HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu države, podršku Zagrebu davala sa tribina.

Prvo poluvrijeme

Zagreb je dobro otvorio utakmicu u prve tri minute dobro se branio od Kiela. U petoj minuti ima i minimalno vodstvo od 2:1, gol je postigao Zlatko Horvat. U trinaestoj minuti prvi puta Zagreb ima igraća manje i tri gola minusa. Zagreb je par puta imao prilike smanjiti vodstvo gostiju, ali lopte su letjele svuda samo ne u gol. Horvat je tri minute prije kraja prvog poluvremena promašio sedmerac. Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 9:13 za Kiel.

Drugo poluvrijeme

Prije početka drugog poluvremena, u kratkoj stanci, gradonačelnik Milan Bandić, predao je Sandri Paović Svjetskoj prvakinji u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom, dres  sa brojem 1 RK PPD Zagreb.

U nastavku utakmice kao da je neka druga momčad istrčala na parket. Nakon deset minuta igre u nastavku Zagreb se približio Kielu na gol razlike 15:16.  u 41. minuti Zagreb ima igrača manje i ponovo gol minusa 16:17. Zagreb iz sedmerca dolazi do poravnja rezultata, 17:17. Nakon toga Zagreb prelazi u vodstvo. Sedam minuta prije kraja utakmice zagreb ima prednost od tri gola 23:20.  Minutu prije kraja utakmice Zagreb se obranio  i ima još dva gola prednosti 26:24.  Zagreb je pobjedio Kiel rezultatom 27:25.  Dobar početak Zagreba u VELUX EHFL Ligi prvaka.

 

TEKST: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto. Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply