Klopa s klupa

Klopa s klupa

Glavna gradska tržnica pretvorila se, u sklopu manifestacije Klopa s klupa, u najveću zagrebačku kuhinju na otvorenome. Štandove na Dolcu, na kojima se od zdravih i domaćih namirnica pripremao street food, obišao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu zamjenice Sandre Švaljek i pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo Mirke Jozić.

Dolac se tako jučer poslijepodne pretvorio u mjesto druženja uz glazbu i finu hranu koju je na štandovima pripremalo čak 15 zagrebačkih ugostitelja, a u manifestaciji je uživalo oko 5000 Zagrepčana ali i velik broj znatiželjnih turista. Već dugo razmišljamo kako oživjeti ovaj trbuh grada, i čestitam organizatorima na odličnoj ideji, naglasio je gradonačelnik Bandić te najavio da će, nakon uređenja platoa, Dolac živjeti 24 sata zahvaljujući ovakvim sadržajima.

Predstavnica organizatora Ivana Boras istaknula je kako hrana koju konzumiramo s nogu ne mora nužno biti nezdrava, već naprotiv, da i ti zalogaji mogu biti spravljeni kreativno, od zdravih namjernica, koje na tržnicama prodaju kumice dodavši da se takva jela mogu prodavati po prihvatljivim cijenama. Namjera je da se Klopa s klupa nastavi kao tradicionalno mjesečno gastro druženje na zadovoljstvo građana Zagreba i njihovih gostiju.

Tekst/Foto. Zagreb.hr

Leave a Reply