Novouređeni prostor Crvenog križa, u Novom Zagrebu

Novouređeni prostor Crvenog križa, u Novom Zagrebu

U naselju Siget  otvoren je  novouređeni prostor Crvenog križa Grada Zagreba koji će biti od velike pomoći građanima Novog Zagreba. Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Milan Bnadić, Hrvoje Lucić, načelnik opčine Gunja i Petar Penava, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

– Nalazimo se pred novim prostorima Gradskog  Crvenog križa Zagreb koji će približiti usluge Crvenog križa Grada Zagreba građanima Novog Zagreba. Otvorenjem ovog centra  više neće trebati ići u centar Grada da bi konzumirali naše usluge,  već će to moći u svojim kvartovima raditi. Ovdje na preko 500  kvadrata provodit ćemo sve tradicionalne programe Crvenog križa. Prostorne mogučnosti to dozvoljavaju: ovdje će biti radionica za poludnevni boravak osoba sa intelektualnim poteškoćama, predavaonica za prvu pomoć za autoškolu, radna mjesta i široko građanstvo, jedan punkt za dobrovoljno darivanje krvi, poludnevni boravak za starije osobe na području Novog Zagreba.  S obzirom da smo zapadni dio grada pokrili sa našom centralom, ovim prostorompokrivamo prostori za Novi Zagreb, a ukoliko se javi potreba, jedan ovakav centar mogli bi otvoriti na istoku Grada Zagreba.- rekao je Petar Penava, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Otvaranju  novouređenog prostora Crvenog križa prisustvovao je i načelnik opčine Gunja Hrvoje Lucić.

– Gradonačelnik Grada Zagreba i Gradski Crveni križ su jako puno pomogli Gunji ja sam odlučio da ovdje dođem i da im zahvalim na svemu što su učinili za Gunju. Jako  puno su učinili,  od besplatnih udžbenika za osnovnu i srednju školu, dječja igrališta,  pribor za školu i još mnoga toga je donirao Grad Zagreb i jako sam im zahvalan na svemu i mi ćemo biti toliko slobodni u  nastojajanjima  da nam grad Zagreb pomogne. Država  je isto  dosta toga učinila, kuće se obnavljaju, međutim ljudi misle da to ide malo presporo. Gunja sada ima samo 1650 obiteljskih kuća, to se ne može preko noći obnoviti. To je proces koji će vjerojatno ući u iduću godinu. Ja se nadam da će do jeseni iduće godine Gunja biti poptuno obnovljena.- rekao je načelnik opčine Gunje, Hrvoje Lucić.

Novouređene prostore Crvenog krža imao je čast otvoriti Josip Nevenko Krznarić, predsjednik Udruge Bokci, kojem je uručena nagrada Milosrdni Samaritanac, to je nagrada Crvenog križa kojom se javno želi zahvaliti pojedincu ili instituciji na učinjenim dobrim djelima prema potrebitama.

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply