TOMISLAV STOJAK: Gradska skupština je Bandićev jukbox mašina

TOMISLAV STOJAK: Gradska skupština je Bandićev jukbox mašina

HNS-ov Gradski zastupnik Tomislav Stojak  i  Vedrana Gujić sazvali su konferenciju za novinare ispred Gradske skupštine, a povod sazivanja konferencije je otkazivanje 19. sjednice Gradske skupštine.

– Mi kao gradski HNS kolegica Gujić i ja , želimo izraziti svoje  nezadovoljstvo, ovime što se događalo jučer i ono što se danas događa u Gradu Zagrebu. Smatramo  apsolutno nedopustivim da se sa Skupštinom Grada Zagreba gradonačelnik poigrava kao da je jukebox mašina, upotrebljavam njegov izraz sa zadnje sjednice kada je prozvao stručnjake koji su objašnjavali ekološki plan gospodarenja otpadom jukebox stručnjacima. Gradonačelnik Milan Bandić pretvorio je ovu Gradsku skupštinu u svoju jukbox mašinu, na žalost predsjednik Gradske skupštine prihavtio je takav način funkcioniranja. Apsolutno je nedopustivo da predsjedničko tjelo Grada Zagreba uredno bude sazvano, uredno zastupnici dobe materijale, pripremaju se za tu sjednicu, sudjeluju na tribinama koje organiziraju ekološke udruge u vezi plana gospodarenja otpadom i dan prije sjednice Skupština se odkazuje.- rekao je Tomislav Stojak.

Razlog otkazivanja 19. sjednice Gradske skupštine, još uvijek nije jasan, jer ako je jedna sporna točka bila, ta se točka mogla maknuti sa dnevnog reda ali ostalih 50 točaka moglo je ostati na dnevnom redu.

– Ako je razlog Plan gospodarenja otpadom, jer suglasnost od Ministarstva nije dobivena onog trenutka kada je gradonačelnik poslao priopćenje, jer u 14 sati suglasnost su dobili, tako da se sjednica mogla održati. Postoji 51. točka koja se mogla odraditi, znaći sporna je bila samo jedna točka, akasnije ni ona. Zašto je predsjednik Skupštine odustao, to je isto dozvolio prije nekoliko mejseci kada se ista stvar dogodila. Kada se jedanput tako nešto dozvoli, jer gradonačelnik nema pravo sazivati ili otkazivati sjednice, onda će se to događati stalno kada gradonačelniku to neće biti po volji. Mislimo da je pravi razlog otkazivanja, manjak ruku pri donošenju Plana  – rekao je Stojak

– Osnovno pitanje ovog problema je dali gradonačelnik Milan Bnadić ima večinu u Gradskoj skupštini ili je tu večinu izgubio i ako je njema mislimo da bi onda bilo pošteno i najbolje rješenje da se raspišu prijevremeni izbori i da se ovakva situacija napokon promjeni.- zaključio je Tomislav Stojak.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply