ZAGREBAČKI HNS: „Odgađanje sjednice Gradske skupštine je neozbiljno, tako se Grad ne smije voditi“

ZAGREBAČKI HNS: „Odgađanje sjednice Gradske skupštine je neozbiljno, tako se Grad ne smije voditi“

Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, otkazao je redovnu konferenciju za novinare “Akti gradonačelnika” koja se održava redovito dan uoči zasjedanja Gradske skupštine grada Zagreba.

U priopćenju koje smo dobili od ureda za informiranje piše: “…zbog pripreme obimnog dnevnog reda i važnosti tema, odgođena je za tjedan dana sjednica Gradske skupštine, pa će se i konferencija za novinare, kao što je i uobičajeno, održati dan uoči novog termina njenog zasjedanja.”

Predsjednik Skupštine Darinko Kosor izjavio je za T-portal kako gradonačelnik niti saziva sjednice niti ih odgađa, on može povući kao predlagatelj sve točke s Dnevnog reda i onda potrebe za sazivanjem Skupštine ne bi ni bilo.

Postoje najave da će gradonačelnik Bandić to napraviti danas do 14 sati, pa onda niti sjednice neće biti u četvrtak.

Nismo trebali čekati dugo na reakcije političkih stranaka, tako je iz zagrebačkog HNS-a stiglo priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Tomislav Stojak_Anka Mrak Taritas_Vedrana Gujic1_23092014“HNS Grada Zagreba izražava zabrinutost zbog najave odgađanja sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba za tjedan dana s obrazloženjem „pripreme obimnog dnevnog reda i važnosti tema“.

Najavu odgađanja sjednice Gradske skupštine smatramo izrazito neozbiljnom i neodgovornom i postavljamo pitanje zašto se ista otkazuje u zadnji tren, osobito s obzirom na činjenicu da su još jučer u večernjim satima gradski zastupnici dobili dodatne materijale i mišljenja.

Odgovornim za ovakvu situaciju smatramo predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba u čijoj su nadležnosti odluke o radu Gradske skupštine, pripremi sjednica te obimu i sadržaju dnevnog reda. Ova situacija govori o utjecaju trenutnog predsjednika Gradske skupštine koji nije u stanju osigurati redovan rad predstavničkog tijela građana Grada Zagreba.

Izražavamo veliku zabrinutost za ovakav način upravljanja gradom koji nas više podsjeća na dječju igru nego ozbiljno vođenje glavnog grada Hrvatske.”

Tekst:  Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply