EKSKLUZIVNO: Sjednica Skupštine će se ipak održati, Ministarstvo graditeljstva dalo pozitivno mišljenje?

EKSKLUZIVNO: Sjednica Skupštine će se ipak održati, Ministarstvo graditeljstva dalo pozitivno mišljenje?

Iz izvora bliskim gradskim strukturama saznali smo kako je Ministarstvo graditeljstva danas dalo suglasnost na izmjenu i dopunu Odluke o donošenju Prostornog plana grada Zagreba, a prostornim planom se predviđa među ostalim izgradnja spalionice u Resniku.

Da podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić otkazao je danas “Akte gradonačelnika” i najavio otkazivanje sjednice za tjedan dana zbog pripreme obimnog dnevnog reda i važnosti tema, predsjednik Skupštine Darinko Kosor se pobunio i rekao da se jedino sjednica može odgoditi ako gradonačelnik povuče sve točke Dnevnog reda koje je predložio. 

Na dnevnom redu Skupštine,koja je imala pedeset i jednu točku Dnevnog reda trebala su se donijeti odluke o Planu gospodarenja otpadom u 2015. i Prostornom planu Grada Zagreba u kojem je ucrtana spalionica otpada u Resniku, ali s obzirom da do jutros u Gradsku upravu nije stiglo pozitivno mišljenje Gradonačelnik je otkazao konferenciju za medije i sjednicu Skupštine.

Cijelo jutro trajalo je dopisivanje i telefoniranje između Grada i Ministarstva graditeljstva jer suglasnost nisu mogli dobiti jednog papira, odnosno bez suglasnosti i Ministarstva zaštite okoliša.

U roku od sat vremena iz Grada u Ministarstvo graditeljstva je došla i suglasnost Ministarstva zaštite okoliša i sve ostalo je bila formalnost. Grad je dobio dozvolu za izmjenu Prostornog plana, i sjednica Skupštine Grada Zagreba najvjerojatnije će se održati.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply