Traže se crteži za dizajn Dukatovog mlijeka

Traže se crteži za dizajn Dukatovog mlijeka

U sklopu likovnog natječaja „VOLIM MLIJEKO!“, četiri najkreativnija rada osnovnoškolaca bit će aplicirana na pakiranje Dukat mlijeka

U povodu obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka, 24. rujna počinje kreativni likovni natječaj Dukata „VOLIM MLIJEKO!“ u kojem učenici prvih četiriju razreda osnovnih škola prvi put imaju priliku dizajnirati pakiranje Dukat mlijeka. Četiri najkreativnija crteža bit će aplicirana na pakiranje trajnog mlijeka Dukat, a natječaj je otvoren do 22. listopada 2014. godine.

Uz četiri pobjednička rada koja će se naći na pakiranjima Dukat trajnog mlijeka u Tetra Pak pakiranju, žiri će izabrati još 96 radova na temu „DIZAJNIRAJ SVOJE OMILJENO DUKAT MLIJEKO“, a svih 100 crteža bit će prikazano u online galeriji koja će biti postavljena na internetskoj stranici www.dukat.hr. Novost ovogodišnjeg natječaja je i nagrada publike – odabrani radovi bit će objavljeni i na Dukatovoj Facebook stranici gdje će i javnost birati svog favorita.

Pristigle će radove ocjenjivat stručni žiri kojeg čine: Nada Beroš, muzejska savjetnica MSU-a, mr. art Sonja Vuk s Akademije likovnih umjetnosti, Izvorka Jurić, kreativna direktorica tvrtke Motus Vis, Almir Okanović, kreativni direktor agencije BBDO Zagreb, te Mario Blaić, direktor marketinga u Dukatu. Ocjenjivat će se njihova kreativnost, originalnost, izražajnost, tehnička izvedba te samostalnost u izradi likovnog rada.

– Ove godine naši mali kreativci imaju priliku postati Dukatovi dizajneri. Pozivamo stoga roditelje, ravnatelje i učitelje da potaknu djecu na sudjelovanje. Vjerujemo da ćemo i ove godine birati između mnoštva maštovitih i originalnih radova i da će djeca biti presretna kada ugledaju svoj uradak na pakiranju Dukat mlijeka u trgovinama diljem Hrvatske.- poručila je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Natječaj „VOLIM MLIJEKO!“ Dukat raspisuje već treću godinu zaredom s ciljem edukacije učenika o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane te poticanja kreativnosti, likovnog izražavanja i stvaralaštva. Partneri projekta, koji podupire Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, su Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i Outdoor Akzent.

Detaljna pravila i uvjeti kreativnog natječaja dostupni su na internetskoj stranici www.dukat.hr.

Leave a Reply