Predstavljena nova sezona ansambla Antiphonus

Predstavljena nova sezona ansambla Antiphonus

U prostoru Muzeja za umjetnost i obrt predstavljen je program nove sezone ansambla Antiphonus, predstavljanju su prisustvovali Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika za obrazovanje, kulturu i sport, Josip Nalis, ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb i Tomislav Fačini, umjetnički voditelj   ansambla Antiphonus.

– Dvostruka svjetovnosakralna sezona. Počinjemo sa  “svjetovnimdiom” sezone pod nazivom Triade koji će se održati u Muzeju za umjetnost i obrt dok će “sakralni”, Trinitas, naći svoj izraz u crkvi sv. Katarine na Gornjem Gradu. Trinitas obuhvaća tri birana programa koji podcrtavaju glavne misterije odnosa čovjeka i Boga: Magnificat koji će se održati u studenom 2014., Passio u ožujku 2015. i Mysterium u svibnju. Izvedba Bachove Muke po Ivanu, na drugom koncertu ovog ciklusa. – rekao je Tomislav Fačini, umjetnički voditelj ansambla Antiphonus.

– Veliko mi je zadovoljstvo da se suradnja sa ansambla Antiphonus, nastavlja i da će nas i ove godine oduševljavati svojom vokalnom izvedbom. Muzej za umjetnost i obrt, nije samo mjesto za vizualan doživljaj, nego mjesto za potpuni doživljaj kulture. Niz   koncerta u vili Gvozdanović koji se održavaju četveti put po redu, brojni koncerti i dobra suradnja sa Scenom Amadeo, daje nam za pravo da možemo sebe nazvati više kulturalnim prostorom.- rekao je  Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt.

– Grad Zagreb, posebno ured za kulturu podržava ovakve programe, koji su jedinstveni, i samim tim obogaćuju kulturnu ponudu Grada.- rekao je Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika za obrazovanje, kulturu i sport.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply