DAVOR BERNARDIĆ: Tko će platiti novo zaduženje Zagreba?

DAVOR BERNARDIĆ: Tko će platiti novo zaduženje Zagreba?

Na konferenciji za novinare uoči sjednice Skupštine, predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić osvrnuo se na dvije teme o kojima će biti govora u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Istaknuo je da je Prijedlog plana gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu samo kozmetički poboljšan u odnosu na prvi prijedlog.

– Ovakav plan koji ništa ne rješava ne možemo podržati, ali svjesni smo da nedonošenje pa makar i ovakvog površnog dokumenta dodatno usporava Zagreb zbog aplikacije na fondove Europske unije pa ne želimo biti faktor opstrukcije.- izjavio je Bernardić.

Također, istaknuo je da je posve zanemareno prikupljanje otpada na kućnom pragu i postavljanja novih kanti za odvajanje. Još jedan problem predstavlja činjenica da je za konačnu lokaciju odabran Resnik i to bez ikakve analize.

Komentirao je i izvršenje Proračuna Grada Zagreba.

– Zagreb počinje imati ozbiljnih problema s financiranjem. Sredstva iz europskih fondova gotovo se uopće ne koriste, ove godine u proračunu iznos financiranja sredstavima EU iznosi 0.1 promil (samo 619 tisuća kuna). Novih investicija nema i dalje, a komunalni doprinos pao je za dodatnih 15%. Zagreb se sprema za novo zaduženje od 200 milijuna kuna.

– Tko će to platiti? Građani, kao i uvijek! Da su prosili više bi dobili. Očito je lakše zadužiti se novih 200 milijuna kuna koje će pratiti građani Grada Zagreba nego uzeti sredstva iz fondova.-  komentirao je Bernardić

Konferenciju je završio već tradicionalnom porukom upućenom predsjedniku Gradske skupštine Darinku Kosoru: „Reklame su i dalje na Trgu.“

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply