Prvo gradsko parkiralište za teretna vozila

Prvo gradsko parkiralište za teretna vozila

Na vanjskom teretnom parkiralištu Robnih terminala Zagreb, u Jankomiru,  gradonačelnik  Milan Bandić u društvu Krunoslava Gašpariaća, direktora Robnih terminala Zagreb, otvorio je prvo gradsko parkiralište za teretna vozila sa sustavom naplate i kontrolom pristupa.

– Nalazimo se u prostorima Robnih terminala, a povod današnjem druženju je otvaranje Vanjskog teretnog parkirališta. Vrlo brzo Robni terminali Zagreb postat će prepoznatljivi na europskoj karti sigurnih Vanjskih parkirališta. Ovo je prvi korak u tom certificiranju, s druge strane benefit ovog posla vidjet ćemo kroz godinu dana, radeči prometnu studiju grada Zagreba.- rekao je Krunoslav Gašparić.

Cilj parkirališta je smanjenje ulaska teretnih vozila u uži centar grada u okviru provedbe Prometne studije Grada Zagreba.

-Slijedeća lokacija ovakvog parkirališta otvorit  će se na Žitnjaku, a mnogi će se pitati zašto ovo danas otvaramao. Zato što je takvo parkiralište potrebno metropoli kao što je Zagreb i na ovaj način smanjuje se ulazak velikih teretnih kamiona u uži centar Zagreba. – rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply