Zdrava navika po treći put na Jarunu

Zdrava navika po treći put na Jarunu

Biciklistička utrka okupila je gotovo 600 malih i velikih ljubitelja pedaliranja koji su se natjecali u pet kategorija

Gotovo 600 ljubitelja pedaliranja sudjelovalo je danas u 3. biciklističkoj utrci Zdrava navika na zagrebačkom Jarunu. Ovo rekreativno-natjecateljsko događanje u sklopu Europskog tjedna mobilnosti organizira Dukat treću godinu zaredom, uz pokroviteljstvo zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a s ciljem promicanja biciklizma i zdravih životnih navika.

Iskusni biciklisti i rekreativci utrke su vozili oko Velikog jezera u kategorijama Građani i Sportaši, dok su Dukatino utrke za djecu na kružnoj stazi na otoku Trešnjevka okupile gotovo 200 malih biciklista.

„Zadovoljstvo nam je što utrka iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika. Na ovaj način zajednički podižemo svijest o biciklu kao ekološki prihvatljivom prijevoznom sredstvu te važnosti redovite rekreacije. Zdravim navikama uči se odmalena pa nas posebno veseli vidjeti male vozače kako uživaju u bicikliranju“, rekla je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica korporativnih komunikacija Dukata.

Uz kategorije Dukatino srednji (6-8 godina) i Dukatino veliki (9-14 godina), u kategoriji Dukatino mali prvi put su se mogli natjecati i oni najmlađi – od 3 do 5 godina. Uz to, novost ovogodišnje utrke je i elektronsko mjerenje brzine odraslih sudionika čipovima koji osiguravaju preciznost rezultata mjerenja. Na utrci su sudjelovali i mnogi Dukatovi zaposlenici te članovi Rekreativnog biciklističkog kluba Dukat, pokrenutog prije dvije godine na inicijativu zaposlenika.

Pobjednici utrka su, uz Dukatove, osvojili i vrijedne nagrade sponzora, a svi su sudionici osim natjecateljske majice dobili i Dukatov poklon iznenađenja. Nakon natjecateljskog dijela, biciklisti i posjetitelji okupili su se na pikniku Zdrava navika i uživali u ukusnim Dukatovim mliječnim proizvodima te svježem voću i povrću.

Rezultati utrke, odnosno ukupan poredak sudionika utrke, bit će objavljeni na internetskoj stranici www.dukat.hr najkasnije 24. rujna, a više informacija dostupno je i na Facebook stranici www.facebook.com/Dukat.

Utrka Zdrava navika dio je programa društvene odgovornosti Dukata koji već niz godina promiče biciklizam kao ekološki prihvatljiv način prijevoza te kao aktivnost koja ima pozitivan utjecaj na zdravlje pojedinaca i obitelji. Promiče ga i među vlastitim zaposlenicima pa je prvi u Hrvatskoj nagrađen certifikatom „tvrtka prijatelj bicikala“.

Leave a Reply