ZORAN MAMIĆ: Želim da večeras uživate i pobijedite utakmicu

ZORAN MAMIĆ: Želim da večeras uživate i pobijedite utakmicu

…Točno su to i napravili i još nešto neka se nitko ne naljuti ali rekao sam im pun mi je k**** prokletstva Maksimira, europskog proljeća i svega ostaloga.- rekao je Zoran Mamić na konferenciji za novinare, nakon utakmice gdje je Dinamo  u Europskoj ligi ostavrio prvu pobjedu nad Astrom iz Rumunjske, sa sjajnim rezultatom od 5:1.

Svoj prvi korak u Europskoj ligi Dinamo je započeo pobjedom protiv Astre sa visokih 5:1, bilo je to 90 minuta u kojem je Dinamo dobro iskoristio sve svoje šanse i lakoćom dolazio do željenih pogodaka. Ova pobjeda Dinamo je dovela na prvo mjesto u svojoj skupini sa dragocjena tri boda koja mu mogu biti dobar vjetar u leđa.

– Čestitke momčadi na fantastičnoj pobjedi i hvala im na svemu što su večeras pokazali. Izvršili su gotovo sve zadatke koje smo stavili pred njih i onda to ovako izgleda. Hvala i publici koja je napravila krasnu atmosferu i nosila nas cijelu utakmicu. Nadam se da će prepoznati vrijednost ove momčadi, koliko dečki ulažu truda i na koncu rezultate koje radimo te u budućnosti doći i u većem broju.- rekao je Zoran Mamić.

Zoran Mamić  nije želio nikoga istaknuti od igrača, ali je prokomentirao igru, i istaknuo da prostor za još boljom igru uvijek postoji.

– Prvo poluvrijeme je bilo fantastično, a drugo smo svjesno bili mirniji i povukli se; logično kod 3:0. Nije bilo potrebe više jurišati. Teško je ovako nakon utakmice izdvojiti neki detalj, ali jednostavno sam sretan ponašanjem na terenu. Radili su gotovo sve što smo se dogovorili i to jako veseli nas koji ih vodimo.- rekao je Zoran Mamić

Izmjene u drugom dijelu utakmice, bile su pun pogodak, Henriquez i Ćorić bili su strijelci u nastavku.

– Da, tako je ispalo, ali nisu Duje i Antola bili loši pa sam ih zato vadio. Obojica su imali kartone, ali bili su odlični. Rekao sam igračima da je bogatstvo kada imamo toliki izbor i igrače koji uđu i donesu preokret: Henriquez protiv Hajduka i Istre, Soudani protiv Petrolula, Pjaca u Danskoj, Ćorić u Splitu.Sjajno je kada se mogu tako osloniti na svoje igrače i to je pravi užitak za trenera.- rekao je Mamić.

Soudani trostruki strijelac, napokon je profunkcionirao, da li je to posljedica razgovora sa trenerom Mamićem i da li će njegova učinkovitost u momčadi biti u istom intezitetu pokazat će vrijeme.

– Pričali smo, da. Bila je to borba, a hvala Bogu da sve ide u pravom smjeru – rekao je Zoran Mamić trener Dinama.

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto:Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply