Krajem rujna jedinstveni glazbeni doživljaj u srcu Zagreba

Krajem rujna jedinstveni glazbeni doživljaj u srcu Zagreba

Gornjogradski biser – Palača Gvozdanović otvara vrata svojih reprezentativnih prostora i salona i ponovno ugošćuje sjajne mlade glazbenike – ove godine redom dame, u ciklusu koncerata koje jednostavno morate doživjeti

 U jednoj od najljepših zagrebačkih ulica – u Visokoj 8 na Gornjem gradu, iza jedne naizgled posve obične gornjogradske fasade, skriva se jedan od najljepših gornjogradskih interijera s još uvijek sačuvanim salonima, dvoranom i izvornim ambijentom – jedinstvenim u Zagrebu.

U tome toplom i raskošnom prostoru zagrebačke građanske kuće početkom prošloga stoljeća članovi obitelji Gvozdanović ugošćivali su kulturnu i društenu elitu tadašnjeg Zagreba, a prema svima gostoljubiva Anka Gvozdanović, posljednja privatna vlasnica salona, u velikoj je blagovaonici i prekrasnoj plesnoj dvorani priređivala raskošne večere, svečana primanja i otmjene balove.

Posrijedi je po svemu reprezentativni gornjogradski prostor koji će od rujna do studenog ponuditi bogatu trpezu glazbenih poslastica, a Palača Gvozdanović još jednom će postati mjesto na kojemu se jednostavno mora biti.

PrintUgostila je Palača tijekom proteklih godina već niz najboljih hrvatskih glazbenika – od “kraljice violončela” Monike Leskovar do gitarista svjetskoga glasa Petrita Cekua, i još čitav niz sjajnih glazbenih umjetnika. Ali ove godine suorganizatori Muzej za umjetnost i obrt i G.A.D. PRODUKCIJA za sve ljubitelje vrhunske glazbe priredili su sasvim posebnu koncertnu sezonu posvećenu isključivo – damama!

Je li moguće uopće zamisliti bolji početak u subotu 27.9. u 20 sati od koncerta začinjenog okusima i mirisima Španjolske u izvedbi Ivane Srbljan i Mateje Leko, ili vatromet šarma i virtuoziteta sredinom listopada u nastupu Latice Anić, sjajne mlade violončelistice koja je zabljesnula na nedavno održanom natjecanju u Liezenu u Austrijii tamo odnijela prvu nagradu!

Niz prekrasnih večeri zaključit će početkom studenog pijanistica MiaElezović međunarodnoga ugleda i karijere, a ono što svakako garantiramo neprocjenjiv je doživljaj glazbe jedinstvenoj atmosferi palače.

Baš kao i nekad, svaki koncert bit će popraćen prigodnim druženjem uz pokoji slasni gutljaj, ukusni zalogaj i boravak u prostorima salona. A sve s jednim osnovnim ciljem – da Palača Gvozdanović bude i ostane mjesto urbanog uživanja i vedroga druženja.

U salonu koji je više od zbirke… Gdje je KONCERT više od GLAZBE!

Leave a Reply