Bandić: Jeftini politikantski štosovi Mrak Taritaš

Bandić: Jeftini politikantski štosovi Mrak Taritaš

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nazvao je jeftinim politikantskim štosovima današnju tvrdnju ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš u Hrvatskom saboru da zbog nezainteresiranosti gradske uprave samo Zagrepčani ne mogu aplicirati za programe subvencioniranja energetske obnove obiteljskih kuća.

“Nikada ne komentiram izjave bilo koga, a najmanje ministrice. Pa s vremena na vrijeme u njoj proradi stranački diskurs jer ona je predsjednica HNS-a grada (Zagreba), pa je vjerojatno zamijenila teze. Ali, bilo bi bolje da ja funkcioniram kao gradonačelnik, a ona kao ministrica, prije ćemo riješiti ukupne zajedničke probleme, Zagreba i Hrvatske, da što manje ostrašćeno govorimo stranački. To je moj savjet, sugestija”, odgovorio je Bandić Hini.

Upitan kada će Zagrepčani moći aplicirati za programe subvencioniranja energetske obnove obiteljskih kuća, Bandić je odgovorio da su Zagrepčani prvi u Hrvatskoj po aplikacijama, a bit će i ubuduće. “Čiste, male, jeftine politikantske štosove ne treba komentirati”, izjavio je Bandić u palači Dverce gdje je primio sudionike 47. PIF-a, međunarodnog festivala Kazališta lutaka.

Ministrica Mrak Taritaš izjavila je danas u Saboru da zbog nezainteresiranosti gradske uprave samo Zagrepčani ne mogu aplicirati za programe subvencioniranja energetske obnove obiteljskih kuća. Ministrica tvrdi da Zagreb svojim građanima nije omogućio ono što su učinili drugi, a to je korištenje subvencija nekog državnog programa. “Zagreb se ponaša kao otok, ne kao nositelj razvoja”, ustvrdila je Mrak Taritaš i najavila da će Ministarstvo putem nadležnog fonda omogućiti Zagrepčanima da direktno koriste državni program. Podsjetila je da je Vlada donijela Program energetske obnove do 2020. godine, s detaljnim planom provedbe, da se građanima omogućuje dobivanje državnih subvencija za energetsku obnovu do 80 posto.

Tekst: HINA
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply