Bandić: poplavljena područja još nisu obnovljena zbog “nemušte vlasti”

Bandić: poplavljena područja još nisu obnovljena zbog “nemušte vlasti”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjem otvorenju manifestacije “Dani Slavonije u Zagrebu” označio je “nemuštu vlast” glavnim krivcem jer još nisu obnovljene kuće na poplavljenim područjima, te najavio da će krajem tjedna obići područje Gunje i Rajeva Sela.

Bandić je rekao da će ponovno doći u Gunju vidjeti kako djeca uče iz udžbenika za osnovne i srednje škole, koje im je poklonio Grad Zagreb, te pritom stanovništvu dovesti dvadesetak tona mandarina iz Metkovića.

Obećao je da će Zagreb i dalje pomagati stradalima na poplavljenim područjima, a dio te pomoći dobit će dvije obitelji iz Rajeva Sela, kojima će biti doniran prihod s “Dana Slavonije u Zagrebu”, koje do 18. rujna organizira Udruga branitelja proizvođača “Panonija” iz Bošnjaka.

Na novinarski upit što Gradska uprava poduzima vezano za podzemne vode koje su se digle u zagrebačkom naselju Kajzerici i klizišta na Kustošiji, Bandić je odgovorio da su to “sitne male stvari, koje ćemo riješiti u hodu”.

Predsjednik Udruge branitelja proizvođača “Panonija” Pavo Baotić rekao je kako manifestacijom na Trgu bana Jelačića žele omogućiti posjetiteljima da isprobaju autohtone proizvode hrvatskog sela, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kućne radinosti i tradicijskih obrta.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply