Udomljavanje je fora

Udomljavanje je fora

Udruga Prijatelj životinja, na Trgu bana Josipa Jelačića, u suradnji sa Gradom Zagrebom i Zoološkim vrtom, organizirala je akciju Udomljavanje je fora, kojom se želi osvjestiti ljude da životinje nisu igračke koje se mogu odbaciti kada posatnu obaveza.

Za vrijeme trajanja akcije brojni građani mogli su iskoriste mogućnost da pomognu u nabavi novog automobila za Petru i Sisi, pse koji dvije godine posjećuju  djecu u zagrebačkim školama.

-Sisi je naš edukacijski pas koja hoda više od dvije  godine po  školama, vrtićima i knjižnicama grada Zagreba i uči djecu od predškolske dobi o odgovornom ponašanju prema životinjama. Djeca u  jednom školskom satu uče sve što je potrebno da se pravilno druži sa psom, pravilno ponaša prema njemu kod hranjenja i maženja. Djeca su više oduševljena sa psom nego sa programom. U vrtićima smo prvo krenuli sa plišanim psom, onda smo shvatili da je i za tu mlađu djecu bolje da vide živiog psa jer je interakcija tu najbitnija da nauče kad se pas boji, kad je pas sretan.Mi već sada imamo sve termine zazuzete, ali imamo jedan problem.  Automobil kojim smo obavljali prijevoz pasa više nije u funkciji i zato je nama prijeko potrebno vozilo da možemo nesmetano provoditi program, koji je hvale vrijedan, za edukaciju djece.- rekla je Petra Bajan, edukator.

Gradonačelnik Milan Bandić došao je podržati akciju u društvu svog psa Rudija.

– Kućni ljubimac je ljubav i obaveza. Onaj koji nije doživio ljubav kućnog ljubimca neka to napravi. Ja znam da kad dođem s puta mene uvijek na vratima prvi čeka Rudi onda svi ostali. Ljubav  nije jednosmjerna, nego dvosmjerna ulica.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply