Pogled u plavo, na Trgu bana Josipa Jelačića

Pogled u plavo, na Trgu bana Josipa Jelačića

U humanitarnoj  akciji na glavnom zagrebačkom trgu, koju su  u organizirali  ronilački klubovi Geronimo i HRVI Nemo Adriatic, prikupljale su se  knjige za knjižnice, škole i vrtiće u poplavljenim područjima, uz akciju prikazana je izložba slika podvodnog fotografa Marjana Radovića.

– Pogled u plavo ima tu humanitarnu notu prošle godine kao što ste čuli smo prikupljali novce za domove i za ustanove za djecu s poteškočama u razvoju ove godine s obzirom da su članovi koji su organizatori akcije pogleda u plavo ujedno i članovi ronilačkog tima grada zagreba i da smo sudjelovali u pomaganju potopljenoj slavoniji i dobili medalju grada Zagreba za spašavanje ljudi i životinja u Slavoniji odlučili smo cijeli ovaj humanitarni dio okrenuti ka Slavoniji. U ovu humanitarnu akciju uključio se i Algoritam koji će za svaku knjigu koju mi uspijemo prikupiti donirati još jednu i prikupili smo dvije palete knjiga od petog mjeseca.- rekla Renata Horvat, članica ronilačkog kluba Nemo Adriatic.

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, došao je podržati  humanitarnu akciju dvaju  ronilačkih klubova Geronimo i HRVI Nemo Adriatic.

– Zagrepčani su ponovo pokazali svoju humanitarnu crtu, u pomoći onima koji su u nevolji. Ovaj put se pomoć prikuplja za Slavonce, ali trebat će nam još ovakvih akcija jer poplave i dalje prijete. – rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply