Bandić u Beču

Bandić u Beču

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je u četvrtak Beč gdje je razgovarao o projektima daljnje suradnje dvaju gradova, u bečkoj tvrtki Vamed koja radi projekte za zdravstveni sektor i s glavnim organizatorom Adventa u Beču.

“Koristimo prijateljstvo dvaju gradova Zagreba i Beča i njihovih gradonačelnika kako bismo se informirali o bogatim austrijskim iskustvima koja možemo prenijeti u Zagreb”, izjavio je Bandić hrvatskim novinarima u hrvatskom veleposlanstvu u Beču.

Bandić je posjetio tvrtku Vamed gdje je razgovarao o projektu izgradnje terma u Zagrebu. Nakon toga sastao se s izvršnim direktorom bečke gradske tvrtke za marketing s kojim je razgovarao o iskustvima grada Beča o organizaciji Adventa u Beču. Posebno je Bandić spomenuo kako će iz tih iskustava za vrijeme Adventa organizirati klizalište za djecu na Tomislavovu trgu u Zagrebu.

“Zagreb se mora obogaćivati novim turističkim sadržajima i na tome moramo dalje raditi”, naglasio je Bandić.

Zagrebački gradonačelnik sa suradnicama posjetio je hrvatsko veleposlanstvo u Beču koje se 1. rujna preselilo u novu zgradu na Rennwegu u trećem bečkom okrugu, gdje su ga pozdravili veleposlanik RH u Austriji Gordan Bakota i veleposlanica pri OESS-u, UN i međunarodnim organizacijama Dubravka Šimonović.

Bandić iz Beča putuje u Klagenfurt gdje će u petak sudjelovati i govoriti na otvorenju međunarodnog kongresa palijativne medicine, a kako je rekao, posjetit će i bolnicu palijativne skrbi te će se sastati sa zemaljskim poglavarom Koruške Peterom Kaiserom. U Klagenfurtu će se održati i turistička promocija grada Zagreba, najavila je ravnateljica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply