Poslovni summit “Gradovi i regije – generatori razvoja”

Poslovni summit “Gradovi i regije – generatori razvoja”

radonačelnik Milan Bandić i direktorica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković najavili su na današnjoj konferenciji za novinare 1. Zagreb poslovni summit GRADOVI I REGIJE – generatori razvoja, koji će se održati od 17. do 20. rujna, u organizaciji Grada Zagreba i Zagrebačkog velesajma.

Ovo je prvi međunarodni događaj ovakvog tipa u Zagrebu, naglasila je direktorica Pavković, a brend Zagrebačkog velesajma, star 105 godina, kroz Summit ćemo iskoristiti za postavljanje nove poslovne platforme Zagreba koja će omogućiti spajanje tri značajna čimbenika – investicije, industrije i usluge.

Uz zahvalu svojim najbližim suradnicima, zamjenici Sandri Švaljek, pročelnici za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirki Jozić i direktorici Velesajma Marini Pavković, na inicijativi i trudu za održavanje Summita s kojim odgovaramo na izazove vremena, gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da Zagreb mora biti nositelj pozitivnih gospodarskih promjena. Izrazivši nadu da će se ovom bitnom procesu za gospodarski razvitak Grada i države pridružiti i relevantne državne institucije i poslodavci, gradonačelnik je napomenuo da je glavni cilj ovog Summita, a ujedno i temelj razvitka, povezivanje poslovnih i institucionalnih cjelina, povećavanje hrvatske izvozne i investicijske konkurentnosti i uspješnog pozicioniranja u europskim i globalnim okvirima.

Kada smo najavljivali prijeko potrebno restrukturiranje Zagrebačkog velesajma, nismo mislili samo na „rentanje“prostora, nego i na njegovo pretvaranje u poslovno-komunikacijsku platformu za jačanje suradnje domaćih i stranih gospodarskih subjekata, malih i srednjih poduzetnika, te općenito mjesto za poticanje gospodarske aktivnosti, konkurentnosti, izvoza i razvoja inovativnih rješenja i tehnologija, zaključio je gradonačelnik Bandić, dodavši da zagrebačka delegacija danas putuje u Beč, jednu od najuspješnijih i najotvorenijih europskih metropola, gdje će učiti od najboljih.

Kako se čulo, na poslovnom summitu Gradovi i regije – generatori razvoja, osim domaćina Zagreba, sudjelovat će Rijeka, Osijek, Split, Velika Gorica, Zadar, Umag, Sinj, Novska, Petrinja, Agencija za investicije i konkurentnost, Agencija za javno-privatno partnerstvo, Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske, Price Waterhouse coopers, Razvojna agencija Slavonskog Broda, Institut Ruđer Bošković, Eufondia, Libusoft Cicom, Erste banka, Hypo banka, Energy recuperator, Dive turbinen, Turboden.

Tekst/Foto: Zagreb.hr

Leave a Reply