MILAN BANDIĆ: 4000 zagrebačkih učenika na 15. utrci Terry Fox Run

MILAN BANDIĆ: 4000 zagrebačkih učenika na 15. utrci Terry Fox Run

U hotelu  Esplanada održana je konferenciji za novinare povodom 15. humanitarne utrke Terry Fox Run, koja će se održati 21. rujna na Jarunu, konfernciji su prisustvovali Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Louise LaRocque, veleposlanicu Kanade u Republici Hrvatskoj, Damir Eljuga, predsjednik  Hrvatske lige protiv raka i Joe Bašić, direktor i član upraveagencije MPG.

– Zagreb je od svih gradova u kojima se utrka održava najaktivniji. Kolko sam ja dugo na vlasti u Gradu Zagrebu toliko se dugo održava i ova utrka. Izuzetno sam ponosan na odaziv građana u ovoj humanitarnoj utrci i za ovu jubilarnu 15. utrku Grad će štampati dodatnih 4000 majci i podjelit će ih po školama u Zagrebu i tako ćemo uključiti i mlađe generacije ovog grada u utrku Terry Fox Runa. – rekao je Milan Bandić.

Kao i svake godine utrka Terry Fox Run ima potporu sportaša, glumaca pjevača, tako ove godine svoju potporu humanitarnoj utrci dali su nogometaši Dinama Angelo Henriques, Ivo Pinto, bivši košarkaš Franjo Arapović.

Cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg, jubilarnog izdanja akcije bit će doniran Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja nasljednog raka dojke i jajnika.

Humanitarnoj akciji građani se mogu pridružiti kupnjom majica Terry Fox Run po simboličnoj cijeni od 50 kuna.

Prodaja će se održati u subotu 13. rujna od 11 sati ispred kafića Charlie u Bogovićevoj ulici, a svoj su dolazak već najavile i brojne osobe iz javnog života. janja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply