Tomislav Karamarko i Darinko Kosor potpisali koalicijski sporazum

Tomislav Karamarko i Darinko Kosor potpisali koalicijski sporazum

Tomislav Karamarko  i Darinko Kosor, predsjednici HDZ-a i HSLS-a potpisali su  koalicijski sporazum kojem je jedan od vodećih ciljeva poboljšanja gospodarstva i da se zemlja izvede iz krize u kojoj se našla.

Izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem koalicijskog sporazuma, Karamarko je rekao da on znači proširenje i učvršćenje koalicijske snage koja želi prekinuti sa sadašnjom vlašću koja u tri godine Hrvatskoj nije nije donijela ništa osim gubitaka, silaznih trendova i lošeg života.

– Sporazumjeli smo se da stručnost treba biti jedini kriterij za kadroviranje u budućoj vladi, za razliku od sadašnje partijske vlade. Osim toga, potrebne su reforme u prvih šest mjeseci od preuzimanja Vlade – rekao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor

Koalicija  HDZ-a i HSLS-a ujedinit će  snage u borbi za kvalitetniji život u zemlji u kojoj građani sve lošije žive. Stoga će nadalje stručnjaci za gospodarstvo iz obje stranke zajedno raditi na gospodarskom programu kojim bi se Hrvatska izvukla iz krize.

– Svakako ćemo biti snaga koja će zemlju biti kadra svojim znanjem izvući iz sadašnjih gospodarskih nedaća. – rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a izrazio je zadovoljstvo potporom HSLS-a Kolindi Grabar Kitarović, HDZ-ovoj kandidatkinji za predsjednicu Republike.

– Sada sam još uvjereniji u našu čistu i brzu pobjedu na predsjedničkim izborima koji će biti predzadnji čin uoči pobjede nad nesposobnom koalicijom, koja je već u raspadu, na dobrobit svih građana. – rekao  je Karamarko.

Tekst: HINA/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply