Otvoren obrazovni centar na Kajzerici

Otvoren obrazovni centar na Kajzerici

Sa prvim danom nove školske godine otvoren je obrazovni centar na Kajzerici, u sklopu centra nalazi se Osnovna škola Kajzerica, IV gimnazija i dječji vrtić.

Otvorenju obrazovnog centra prisustvovali su gradonačelnik Milan Bandić,  Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Ivica Lovrić pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport,  Boris Štimac, ravnatelj  IV gimnazije, Igor Rukljač,  ravnatelj Osnovne škole Kajzerica i Mirjana Mikovčić, ravnateljica vrtića Trnsko.

Ovaj hvale vrijedan project od 140 milijuna kuna, koji obuhvaća, osnovnu školu, djećji vrtić i gimnaziju, naselju Kajzerica daje jednu novu perspektivu.

– Danas je počelo s radom pet novih škola, otvorili smo sada  dvije ovdje na Kajzerici  preostale tri ćemo otvoriti ovaj ili slijedeći tijedan. Važno je reći da je danas u potpuno novim prostorima krenula s radom IV. gimnazija nakon što je dugo bila podstanar u zgradi I. gimnazije. Počinje potpuno nova Osnovna škola Kajzerica kao nova škola u novim prostorima isto tako i osnovna Pavleka Miškine praktički u potpuno saniranoj dosadašnjoj zgradi, staroj nešto više od sto godina koja se gotovo urušila, sagrađen je jedan potpuno novi dio škole Pavleka Miškina. Ti učenici nakon godinu dana, što su bili smješteni na nekoliko lokacija sada će imat nastavu u svojoj novoj školi. Također učenici srednje škole Jelkovec koji su bili podstanari u zgradi sesvetske gimnazije kreću s nastavom u potpuno novoj zgradi u naselju Jelkovec i u naselju Iver u Sesvetskom Kraljevcu započinje s radom  nova osnovna škole.- rekao je Ivica Lovrić, nakon razgledavanja obrazovnog centra na Kajzerici.

Bez obzira na teško stanje u gospodarstvu i recesiju Grad Zagreb konstatno ulaže u obrazovanje, dokaz  tome je ovih pet novotvrenih obrazovnih ustanova.

– Inače ova investicija u obrazovanje koju Grad Zagreb već nekoliko godina potencira i čini, možda nekako ove godine najnaglašenije jer je krizno recesijsko vrijeme, izuzetno je bitno da se nešto u gradu Zagrebu i Hrvatskoj gradi da se zaposli građevinske operativa i Hrvatski proizvođači. Ova investicaija bitna je i za razvoj Hrvatske, jer nema razvoja Hrvatske bez ulaganja u obrazovanja. – rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport.

 Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply