Otvoreni radovi na izgradnji vodoopskrbne mreže u naseljima Glavnica Gornja i Glavnica Donja u Sesvetama

Otvoreni radovi na izgradnji vodoopskrbne mreže u naseljima Glavnica Gornja i Glavnica Donja u Sesvetama

Stanovnici Gornje i Donje Glavnice cijeli život ovo čekaju, plaćaju porez i prirez, a nikada nisu imali infrastrukturu. Sada je došlo vrijeme da to napravimo i da ljudi dobiju gradski vodovod, kao što smo i obećali – rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom otvaranja radove na izgradnji vodoopskrbne mreže naselja Glavnica Gornja i Glavnica Donja u Sesvetama gdje se pitka voda trenutno dovozi cisternama Vodoopskrbe i odvodnje do djelomično sanirane postojeće vodospreme. 

Također, budući da je rok završetka radova 90 dana za Glavnicu Gornju, a 150 dana za Donju, gradonačelnik je najavio da će svaki mjesec dolaziti u kontrolu sve dok se ne spoji Donju i Gornju Glavnicu i da očekuje kako će se ponovno vidjeti sa mještanima prije Nove godine na proslavi završetka radova. 

Ovim ugovorom predviđena je izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda u Gajevoj ulici gdje će se izvesti privremeni kontejnerski montažni objekt hidrostanice i odvojeni privremeni kontejnerski objekt dezinfekcije pitke vode, kojim će se osigurati povoljni radni uvjeti i kakvoća pitke vode u postojećem vodoopskrbnom sustavu. 

Od navedene lokacije crpne stanice i klor stanice izgradit će se vodoopskrbni cjevovod dužine 1270 metara u koridoru Gajeve ulice do postojeće vodospreme Gornja Glavnica, a ugovor je vrijedan 1,1 milijuna kuna. 

Vrijednost radova na izgradnji vodoopskrbne mreže u Glavnici Donjoj je 774 tisuće kuna, a ugovorom je predviđena izgradnja vodoopskrbnih cjevovoda u naselju Glavnica Donja u sedam ulica ukupne dužine 2038 metara.

Leave a Reply