Sesvete bogatije za dva vrtića

Sesvete bogatije za dva vrtića

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je  dječji vrtić u Vugrovcu i posjetio je prvi Zagrebački obrt za čuvanje djece Zvjezdice u Sesvetama.

U dječjem vrtiću Vugrovec trenutno je smješteno 75-ero djece u tri odgojne skupine,  uz 400m² unutarnjeg prostora uz vrtić je uređeno i vanjsko igralište na kojem djeca boave za vrijeme lijepog vremena.

– Izuzetno smo sretni što je ovaj prekrasan prigorski kraj dobio još jednu ustanovu koji njegovim stanovnicima jamči kvalitetu života, a roditeljima osigurava odgoj i obrazovanje njihove djece od najranije dobi u neposrednoj blizini njihova stanovanja. – rekla je ravnateljica vrtića Nada Mladiček.

Vrtić Sesvete djeluje na šest lokacija sa ukupno 30 odgojnih skupina u kojima boravi 780 djece, a uživa i status eko vrtića.

Prvi Zagrebački obrt za čuvanje djece Zvjezdice u Sesvetama

 Marica Kopić, vlasnica je 1. Zagrebačkog obrta za čuvanje djece Zvjezdice, koji je otvoren u Sesvetama.

Obiteljsko čuvanje djece je skrb o manjoj grupi djece, najviše njih 12-ero, u prostoru stručno osposobljenje dadilje čiji se rad nadzire sukladno novom Zakonu o dadiljama.

– Ljubav prema djeci me potaknula da krenem na program prekvalifikacije koji se nudio na Zavodu za zapošljavanje. Očekivala sam kraći period realizacije, sada je sve gotovo i zadovoljna sam što mogu početi raditi.Za sada čuvam dvoje djece, a stan zadovoljava uvjete za njih osmero. Plan mi je da u skoroj budućnosti zaposlim još jednu osobu.- rekla je Marica Kopić, vlasnica prvog obrta za čuvanje djece.

– Ovo je ogledni primjer kako se kroz Hrvatsku udrugu dadilja, žene samozapošljavaju i pritom pomažu drugima.  Ja  ću koncem rujna na Skupštinu uputiti izmjenu i dopunu odluke o sufinanciranju smještaja djece u vrtiće, te će ovakvi obrti imati iste subvencije kao privatni, vjerski i gradski vrtići. S time ćemo otvoriti mogućnost mnogim ženama da u određenim dijelovima grada svoje stanove pretvore u prostore za čuvanje djece.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto. Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply