Cibona spašena, ostaje i Blassingame

Cibona spašena, ostaje i Blassingame

Košarkaški klub Cibona spasio se odlaska u stečaj dogovorom s četvoricom igrača koji su pokrenuli postupak blokade pri FIBA-i, te podmirenjem većine dugova prema igračima iz prošle sezone, na što je utrošeno 15 milijuna kuna.

– U proteklih desetak dana riješili smo puno dugova, skinuli blokadu klupskog računa i dogovorili se s igračima vjerovnicima koji su pokrenuli blokadu kod FIBA-e. Bilo je strašno naporno, katkada smo direktor Domagoj Čavlović i ja mislili da je sve otišlo k vragu, ali uspjeli smo omogućiti Ciboni da krene u novi početak. Mislim da je ovo strašno bitan trenutak u klupskoj povijesti, kao i neki rezultati i trofeji iz prošlosti,- rekao je Aleksandar Petrović u utorak na konferenciji za medije koja je održana u Ciboninoj trofejnoj dvorani.

Petrović je rekao je da je novac kojim su podmireni dugovi došao iz četiri izvora.

– Jedan dio je dao Grad Zagreb, drugi dio je pokriven odštetom koju je za prelazak Darija Šarića uplatio Efes Pilsen, a ostatak su pokrila dva prijatelja kluba koji su dugo vezani za Cibonu i željeli su ostati anonimni.

Skidanjem blokade kod FIBA-e Ciboni je omogućeno dovođenje igrača koji prije godinu dana, kad je ta blokada opokrenuta, nisu bili registrirani za hrvatski klub. Tako će najkasnije u srijedu za Cibonu potpisati 22-godišnje krilo Boris Barać, mladi hrvatski reprezentativac i dosadašnji igrač Širokog, te 28-godišnji centar Jure Lalić koji je prije četiri godine već nosio dres Cibone. Od igrača iz prošlosezonske momčadi, koji nisu više bili pod ugovorom, dogovoren je ostanak iskusnog beka Ivana Siriščevića.

Svakako najzanimljiviji dogovor postignut je s jednim od prošlogodišnjih junaka u osvajanju regionalne lige, Amerikancem Jerelom Blassingameom koji se prvo odrekao unosnog ugovora, a potom u novim okolnostima i pod bitno povoljnijim financijskim uvjetima za Cibonu odlučio i sljedeće sezone igrati u Draženovom domu.

– Nećemo se boriti za titulu, ali da ćemo biti otraga – nećemo. Preživjet ćemo. Sviđa mi se ovo što vidim na terenu,- prokomentirao je Petrović, te kao jedno od najvećih klupskih pojačanja najavio povratak trenera Danijela Lutza koji je prije dvije sezone Cibonu doveo do dvostruke krune, a koji će od sada biti zadužen za rad s mladim igračima te za koordinaciju rada u mlađim dobnim kategorijama.

Tekst: HINA

Foto: FaH/Lana SLIVAR DOMINIĆ/lsd

Leave a Reply