Dan zagrebačkih centara za kulturu – Vrata širom otvorena

Dan zagrebačkih centara za kulturu  –  Vrata širom otvorena

Zagrebački centri za kulturu okupljeni u projekt kvARTura ove godine organiziraju Dane otvorenih vrata, a koji će se u svakom od 13 centara održati u razdoblju od 11. do  21. rujna. U sklopu manifestacije nazvane  Vrata širom otvorena svaki centar predstavit će programe koje nudi. Tijekom deset dana, u sklopu kojih će svaki centra održati Dan otvorenih vrata, bit će

organizirane prezentacije likovnih programa, lutkarskih, plesnih i dramskih radionica, a u centrima će se održati izložbe, kreativne radionice, etno i folklorni programi, filmske projekcije te koncerti i predstave. Svi programi su besplatni.

Tako će se Dan otvorenih vrata u „NS Dubrava“ održati  u petak  12. (od 18 sati) i subotu 13. rujna od 10 do 13 sati. Prezentacija programa Centra za kulturu Narodnog sveučilišta „Sesvete“  bit će u subotu 13. rujna, a istoga dana od 10 do 14 sati program će se održati i u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad.

Centar  za kulturu POUZ  Dan otvorenih vrata imat će 19.rujna, dok će Centar za kulturu Trešnjevka, Centar za kulturu i film Augusta Cesarca kao i Kulturni centar Travno, Dan otvorenih vrata održati u subotu 20. rujna.  Centar za likovni odgoj  program će  imati 21. rujna.

Ova manifestacije  samo je jedan od programa kvARTure, a riječ je o projektnom umrežavanju koje su zagrebački centri za kulturu započeli 2012. Svaki centar nositelj je jednog programa, a umrežavanjem se određeni program odvija u centru nositelju programa ali i u svim ostalim centrima koji su dio kvARTure.

Ispreplitanjem raznolikih programa na više lokacija kvARTura okuplja, povezuje i potiče na međusobnu suradnju velik broj udruga, umjetnika, aktivista, studenata i samostalnih istraživača, a građanima pruža mogućnost sudjelovanja u nizu raznovrsnih i besplatnih sadržaja.

Detaljan  program bit će dostupan i na  stranicama centara i na: https://www.facebook.com/kvartura?fref=ts

 

Leave a Reply