GRADSKA SKUPŠTINA: Zatupnike dočekali prosvjednici

GRADSKA SKUPŠTINA: Zatupnike dočekali prosvjednici

Gradske zastupnike ispred skupštine, dočekali su Aktivisti udruge Zelene akcije, Parkticipacije te udruge Uzor iz Resnika, sa jasnim porukama na transparentima: “Ne spalionici”, “Recikliranje i kompost – ne spaljivanje i pepeo”, “Zašto nas ubijate?”, “Imamo pravo na život”…

Na današnjoj 17. tematskoj sjednici raspravljat će se o gospodarenjem otpadom u Gradu Zagrebu. 

Predsjednica Udruge UZOR Branka Genzić-Horvat, očekuje konstruktivno rješenje, a isto tako iznjela je konkretne činjenice zbog ćega se građani Resnika protive spalionici u svojoj blizini.

– Od ove sjednice očekujemo doprinos demokratskoj raspravi o najvažnijem pitanju koje treba riješiti za dugi niz godina, jer posljedice lošeg rješenja mogu biti katastrofalne ne samo za Grad Zagreb nego i županiju i Republiku Hrvatsku.- rekla je Branka Genzić-Horvat.

– Protivimo se izgradnji spalionice ne samo u Resniku nego na bilo kojoj lokaciji u Zagrebu.  Smatramo da spalionica nije potrebna jer je štetna za zdravlje, jer uništava prirodne resurse, smatramo da je to nepotrebno rasipanje novaca.- rekla je Branka Genzić-Horvat, predsjednica Udruge UZOR .

Riješnje gospodarenjem otpadom leži u ekološkom sustavu zbrinjavanja otpada, odvojenim prikupljanjem na kućnom pragu, recikliranjem i kompostiranjem otpada, te biološkim načinom zbrinjavamulja sa sa pročistaća.

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply