Predstavljen 5. Muzej ulične umjetnosti

Predstavljen 5. Muzej ulične umjetnosti

U  prostoru ZgForuma, gradonačelnik Milan Bandić, ravnateljica Muzeja ulične umjetnosti Ivana Vukšić i selektor ovogodišnjeg filmskog programa Bruno Pogačnik predstavili su program petog izdanja Muzeja ulične umjetnosti.

Ovogodišnje peto izdanje MUU-a, najvećeg festivala ulične umjetnosti u Hrvatskoj, održat će se od 24. do 31. kolovoza u prostoru stare vojne bolnice u Vlaškoj 87, a na zadnji će se dan MUU ekskluzivno i otvoriti.

Na petom Muzeju ulične umjetnosti sudjelovat će umjetnici iz Izraela, Njemačke, Kine, Mongolije, Bosne i Hrvatske.

– Ovo je peti jubilarni Muzej ulične umjetnosti, ove godine radimo mali zaokret u vidu predstavljanja umjetničkih radova. Do sada smo se koncentrirali na murale, prošle godine su neki od umjetnika radili instalacije i od tuda je krenula ideja za promjenom. Tako ove godine imamo instalacije, performans i sculpture. Imamo  još jedan novitet, a to je filmski program koji se sastoji od dvadeset kratkih filmova iz cijelog svijeta. Program Muzeja  završit će se  koncertom grupe .- rekla je Ivana Vukšić, ravnateljica Muzeja ulične umjetnosti.

Posjetitelje će kroz čitav postav Muzeja ulične umjetnosti voditi kustosica Vjekica Buljan, vodstva su organizirana svaki puni sat s početkom u 15 sati, a posljednje vodstvo bit će u 18 sati.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply