ZET: Poziv učenicima i studentima – izbjegnite moguće gužve!

ZET: Poziv učenicima i studentima – izbjegnite moguće gužve!

Na prodajnim mjestima ZET-a, kao i na internetskoj stranici, dostupni su obrasci za produljenje korisničkog statusa ili izdavanje novih kartica učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima.

– Kako bismo izbjegli moguće gužve na samom početku nove školske, odnosno akademske godine, na prodajnim se mjestima ZET-a već sada mogu podnijeti zahtjevi za produljenje statusa učenika, odnosno studentašto je preduvjet za plaćanje prijevoza uz povlaštenu cijenu.- priopćili su iz podružnice Zagrebački električni tramvaj, Zagrebačkog holdinga.

Učenici i studenti koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, već samo, uz zahtjev za produljenje ovjeren u obrazovnoj instituciji, produljiti učenički tj. studentski status. Produljenje statusa se ne naplaćuje!

Učenici i studenti koji prvi put izrađuju karticu, uz također ovjereni zahtjev (i indeks s upisanim tekućim semestrom akademske godine) trebaju priložiti fotografiju dimenzija 3 x 3,5 cm, a izrada se naplaćuje 30 kuna.

U najkraćem roku kartica će, nakon izrade, biti dostavljena na kućnu adresu ili prodajno mjesto, ovisno o želji putnika.

– Novim korisnicima predlažemo da ZET karticu izrade što prije jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu!  Podsjećamo, učenički statusi od prošle školske godine vrijede do 30. rujna, a studentski do 31. listopada.- zaključili suu svom priopćenju iz ZET-a.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply