FOTO: Sve spremno za podjelu besplatnih udžbenika

FOTO: Sve spremno za podjelu besplatnih udžbenika

U osnovnoj školi Tituš Brezovački, gradonačelnik Milan Bandić započeo je akciju podjele besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce i po prvi puta i za srednjoškolce koji dolaze iz obitelji sa troje i više djece.

– U ovom mandatu  ovo je jedna najvažnijih stvari koje smo napravili, jer ulagati u kvalitetno obrazovanje naših mladih naraštaja jedini je put kojim naša zemlja može izaći iz krize i napredovati, a ta ideja vodila me i prije 10 godina kada smo ovaj Projekt pokrenuli. – rekao je Milan Bandić.

Grad Zagreb za besplatne udžbenike  izdvojit će 63 milijuna kuna, od toga  55 milijuna za učenike osnovnih škola, šest milijuna kuna za učenike srednjih škola iz obitelji s troje i više djece te dva milijuna kuna za potrebe učenika osnovnih i srednjih škola s poplavljenih područja.

Grad  planira za iduću školsku  godinu osigurati besplatne udžbenike za sve učenike osnovnih i srednjih škola, stoga je  Milan Bandić pozvao  Vladu da u proračunu za 2015. godinu, pronađe sredstva za besplatne udžbenike za učenike osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply