Bandić najavio gradnju atletske dvorane u Zagrebu

Bandić najavio gradnju atletske dvorane u Zagrebu

Isprovociran novinarskim pitanjem o uvjetima u kakvim trenira Ana Šimić, brončana visašica s Europskog prvenstva, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je gradnju atletske dvorane u Zagrebu, prve takve vrste u Hrvatskoj.

– Atletska dvorana će biti napravljena za četiri godine u Zagrebu. Prva atletska dvorana u Hrvatskoj. Za kraljicu sportova,- pomalo senzacionalno najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare posvećenoj 64. izdanju Hanžekovićevog memorijala.

– Znate zašto će dvorana biti napravljena? Zato što imamo Blanku, Sandru i Anu. I imat ćemo još sutra atletičarki. One zaslužuju da im Hrvatska napravi dvoranu. Red je da glavni grad Republike Hrvatske to ima. Moramo to napraviti. I napravit ćemo to. Ja kad nešto kažem i napravim. Budite sigurni. Veseli me da su glavne zvijezde 64. Hanžekovićevog memorijala naše tri cure – Sandra Perković, Blanka Vlašić i Ana Šimić i ja im želim puno sportskih uspjeha i zdravlja,- rekao je gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare u salonu Emil Frey Auto centra Mercedes Hrvatska, uoči ove značajne sportske priredbe.

Kako se čulo od direktorice Mitinga Ivane Brkljačić, ovogodišnji Hanžek trajat će dva dana, 1. rujna pokraj gradskih fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice održat će se natjecanje u bacanju kugle, koji će prenositi televizije iz više od 120 zemalja svijeta. Dan kasnije, 2. rujna, na stadionu Mladosti slijedi finale školske Erste Plave lige i ostale discipline 64. Hanžekovićevog memorijala.

– Bacanje kugle kod Fontana je odlična reklama za grad Zagreb, kao atraktivnu i zanimljivu turističku destinaciju,- rekla je Ivana Brkljačić.

– Na Mitingu će nastupiti i brojni osvajači medalja s upravo završenog Europskog prvenstva u Zurichu . Spomenut ću 400 metraša Martyna Rooneya, preponaša Williama Sharmana,- dodala je direktorica Brkljačić, najavivši i utrku na 100 metara, s bivšim svjetskim prvakom Kimom Collinsom, srebrnim olimpijcem Ryanom Baileyem i Richardom Thompsonom koji ove godine trči 9.82.

Ana Šimić na Hanžek dolazi s osvojenom europskom broncom u skoku u vis, a do Hanžeka ju očekuju nastupi na još tri mitinga: – Uvijek me veseli nastupati na domaćem terenu, i bila bih jako sretna kada bi poput Blanke, upravo ovdje skočila preko 2 metra.

Nakon konferencije za novinare, direktor Emil Frey Auto Centra Ante Duvančić i direktorica Mitinga Ivana Brkljačić potpisali su sponzorski ugovor kojim je i Mercedes Hrvatska dao svoj doprinos organizaciji Hanžeka.

Tekst: /HINA/Zagreb.hr/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply