HNS Zagreb traži otvaranje plaže za pse na zagrebačkom Jarunu

HNS Zagreb traži otvaranje plaže za pse na zagrebačkom Jarunu

Iako je HNS-ov gradski zastupnik Tomislav Stojak još prije nekoliko mjeseci na sjednici Gradske skupštine predložio otvaranje plaže za pse na zagrebačkom Jarunu,HNS Graqda Zagreba žali što do danas nisu poduzeti konkretni koraci koji bi vodili realizaciji ove ideje. Stoga su poslali priopćenje javnosti koje donosimo u cijelosti:

S obzirom da je infrastrukturno već sve uređeno, a na čitavom području rekreacijsko-sportskog centra dozvoljen ulaz i kretanje psima smatramo da je prostor Jaruna dovoljno velik da se na jednom njegovom dijelu poput južne strane velikog jezera može vrlo jednostavno urediti dio namijenjen kućnim ljubimcima. Zagreb je učinio veliki “civilizacijski” iskorak omogućivši kućnim ljubimcima vožnju u javnom gradskom prijevozu, ali HNS smatra da je potrebno dodatnim korakom omogućiti našim sugrađanima da imaju mjesto na koje mogu doći sa svojim ljubimcima na osvježenje.

– Pozivamo gradske vlasti da ulože dodatan napor i otvaranjem plaže za pse na Jarunu jos ove ljetne sezone podignu razinu kvalitete života svojih sugrađana s kućnim ljubimcima na višu razinu,-  poručio je Tomislav Stojak.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply