FOTO: Gradonačelnik Bandić podijelio odličja i nagrade sudionicima međunarodnog kampa VIRKO 2014.

FOTO: Gradonačelnik Bandić podijelio odličja i nagrade sudionicima međunarodnog kampa VIRKO 2014.

Drugu godinu za redom Vir je domaćin kampa čiji su korisnici djeca i mladi s različitim kategorijama invalidnosti.  Organizator kampa Centar za unapređenje kvalitete života  „S.O.S.“ Hendi-ping liga, Senka i Nenad Cvitković, a sve pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba g.Milana Bandića uspjeli su 2.Međunarodni kamp sporta,kulture i edukacije – Virko 2014“. učiniti još kvalitetnijim i nezaboravnim za sve korisnike.

– Poučeni vrlo pozitivnim iskustvom prošlogodišnje organizacije i danim obećanjem našim korisnicima kako se vidimo i „dogodine“, kamp je otvorio svoja vrata i ove godine 23.06. u apartmanima-konobi „Kod Spavalice“ na otoku Viru. Korisnici su, kako je već poznato, djeca i mladi s različitim kategorijama invalidnosti. Ovakav oblik organiziranja aktivnog ljetovanja prvi je u Republici Hrvatskoj i Europi. Sve navedeno, uključujući smještaj i prehranu, za sve je korisnike u potpunosti  besplatno, iz razloga što je većina  uz invaliditet i slabog imovnog stanja. Uz svakodnevno kupanje i zabavu, korisnicima su omogućene brojne sportske i edukativne aktivnosti kao što je igranje stolnog tenisa, badmintona, nogometa, šaha i edukacije o Zadarskom arhipelagu što uključuje izlete brodom i razgledavanje podmorja. – kazali su organizatori kampa Senka i Nenad Cvitković.

Aktivnostima i događanjima u ljetnom kampu “Virko- otok Vir ” nikad kraja, pa je tako dana 13.kolovoza 2014. održan stolnoteniski turnir u Hendi pingu. Sudjelovala su djeca i mladi s invaliditetom iz Vukovara, Zagreba, Osijeka, Vinkovaca, Siska, a pridružili su im se i natjecatelji iz Slovačke. Svojim dolaskom, natjecatelje je posebno razveselio gradonačelnik Grada Zagreba  Milan Bandić koji je ujedno i pokrovitelj ljetnog kampa “Virko 2014.”

Uz gradonačelnika g.Bandića, kamp su posjetili i njegovi najbliži suradnici. Nakon pozdravnog govora, gradonačelnik je dodijelio sportska odličja i nagrade najboljim natjecateljima Hendi ping turnira: 1. mjesto Miroslav Ivan iz Vukovara, 2. mjesto Lukaš Borbik iz Slovačke i 3. mjesto Filip Nelović iz Osijeka.

Organizator je gradonačelniku uručio zahvalnicu za pokroviteljstvo, a prije svega za hvale vrijednu gestu, kojom je pokazao da posvećuje pažnju onima kojima je to najpotrebnije.

– No tu priči nije kraj, 25. kolovoza dolaze djeca i mladi s invaliditetom iz Mađarske, Srbije, BiH i Njemačke, te skupina djece s invaliditetom iz Hrvatske koja dosad nisu bila u mogućnosti otići na ljetovanje. Ne zaboravimo napomenuti kako ovaj oblik aktivnog ljetovanja izuzetno utječe na zdravstveni napredak i povećanje koncentracije,a osim toga korisnici se socijaliziraju i  međusobno druže uz činjenicu kako se radi o međunarodnom kampu u kojem su djeca i mladi s invaliditetom iz Republike Hrvatske i Europe! – poručili su na kraju Senka i Nenad Cvitković.

Foto: Centar za unapređenje kvalitete života  „S.O.S.“ Hendi-ping liga

Leave a Reply