Milan Bandić: Dragi Zagrepčani istaknimo zastave na naše domove jer slavimo najveći blagdan naše slobode i neovisnosti

Milan Bandić: Dragi Zagrepčani istaknimo zastave na naše domove jer slavimo najveći blagdan naše slobode i neovisnosti

Gradonačelnik Milan Bandić čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Čestitku prenosimo u cijelosti.

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani!

Dragi hrvatski branitelji!

Od srca Vam čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – blagdane što nas podsjećaju na vrijeme u kome se oružjem branila hrvatska sloboda i stvarala Hrvatska država.

Ponosni smo na pobjedu izborenu u teškim okolnostima i s mnogo žrtava, zahvalni smo braniteljima koji su tvorci  slobode i samostalnosti naše Hrvatske, istinski heroji koji  su nam ne samo omogućili da se tog 5. kolovoza 1995. s kninske tvrđave zavijori hrvatska zastava već i ostvarili pretpostavke da sami, svojim marom gradimo slobodno i demokratsko društvo, da zajedno i složno odgovaramo na izazove koji su pred nama, da probleme rješavamo znanjem, kompetencijom i kreativnošću, držeći se uvijek, a posebno u sadašnjim kriznim vremenima, načela  solidarnosti i pravednosti.

To dugujemo svima onima koji su se žrtvovali za najviše ciljeve, ali i sebi samima, zbog vlastitog samopoštovanja i  zajedničke budućnosti.

Znam da to možemo!  Hrvatska, bez obzira na duboku krizu u kojoj se nalazi, ima potencijale i ljude za njeno prevladavanje i gradnju modernog europskog  društva u kome se lijepo i ugodno živi.

Zato ponosno istaknimo zastave na naše domove, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,  jer slavimo najveći blagdan naše slobode i neovisnosti.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply