KHL MEDVEŠČAK/Weber: Želimo biti momčad s kojom će se Zagreb i Hrvatska ponositi

KHL MEDVEŠČAK/Weber: Želimo biti momčad s kojom će se Zagreb i Hrvatska ponositi

Medvjede ovog tjedna očekuju prve provjere na ledu u Češkoj.

Medvjedi su se počeli znojiti i pripremati za svoju drugu sezonu u Kontinentalnoj hokejskoj ligi, a ovaj tjedan kreću u Češku, u Plzen, na trening kamp. U ponedjeljak, uoči odlaska na put, momčad je imala medijsko predstavljanje, a prije nego što se sedma sila slila na klizalište Velesajam uhvatili smo glavnog trenera Medveščaka Chucka Webera koji nam je ispričao prve dojmove o momčadi, igračima, kako teku pripreme, o očekivanjima…
Kako to obično biva prije svake sezone, igrači su prije pripremnih treninga bili podvrgnuti testiranjima kako bi trenerski kadar dobio uvid u njihovo zdravlje i formu, nakon čega su prionuli na mukotrpan ledeni dril.
Što su prvi treninzi na ledu i u teretani otkrili o igračima i općenito o momčadi?
”Sportski tim je napravio dobar posao i okupio odlične individualce, igrače s karakterom. S obzirom da sam neke igrače već trenirao, a neke znam jer su igrali u suparničkim klubovima, znam što od njih mogu očekivati i što mi mogu ponuditi na ledu. Ima i onih koje tek upoznajem. No, u svakom slučaju ovo je novi početak za sve igrače. Sada samo moramo otkriti koji će s kojim igračima najbolje funkcionirati u liniji, koji su najkompatibilniji, kako bismo postali odličan tim. Važno je pronaći kemiju između igrača, kako općenito u momčadi, tako i u linijama. Iako, već sada mogu reći da su se počeli povezivati i počeli su učiti što od njih očekujemo mi treneri i koja je naša vizija. Radna etika im je izvrsna. Što se tiče kondicije, vidi se da su radili na sebi tijekom ljeta, ali sada ih tek očekuje lavovski posao jer želimo u sezonu ući s najboljom mogućom formom. Naravno, bit će grešaka koje će napraviti jer su one neizostavan dio predsezone. Zato i postoji taj period uigravanja prije početka sezone koji ćemo iskoristiti maksimalno.”
U utorak putujete u Plzen na trening kamp gdje ćete odigrati i prve pripremne utakmice s češkom Slavijom, Karlovy Varyjem i Spartom, a zatim ćete produžiti do Njemačke na turnir u Straubingu gdje će vam suparnici biti Straubing te KAC ili Augsburg (ovisno o rezultatu iz utakmice prije). Bit će to savršenih dva tjedna da igrači postanu jedno.
”Svakako. Utakmice u Češkoj i Njemačkoj pomoći će nam da se momčad poveže ne samo u svlačionici, nego i na ledu te da razvijemo dobre navike. Očekujem da iz dana u dan napredujemo i postajemo bolji. Ako će svaki igrač svakim danom napredovati, onda će i momčad rasti i ići u pravom smjeru. Sveukupno ćemo imati sedam pripremnih utakmica što će nam biti dovoljno za uigravanje. A kada se vratimo doma, imat ćemo još dvije posljednje prije početka sezone. Kakav će biti ishod pripremnih utakmica, vidjet ćemo. Pobjede su uvijek bitne bez obzira o kakvim se susretima radi jer podižu samopouzdanje. Trudit ćemo se da iz svake utakmice izađemo kao pobjednici. Želimo biti momčad s kojom će se Zagreb i Hrvatska ponositi što ih predstavlja u KHL-u. Grist ćemo pak svaki put kad se nađemo na ledu. Hoćemo li pobijediti sve utakmice? Najvjerojatnije nećemo jer je to realno, ali pokušat ćemo to napraviti, ne samo u predsezoni, već i u sezoni.”
Pretpostavljamo da je cilj za 2014./2015. sezonu već zacrtan?
”Prošle sezone momčad je, kao i klub općenito, napravio ogroman posao i postavio temelje koje mi sada trebamo samo nastaviti nadograđivati. Cilj je doigravanje, a želja svakako osvajanje prvenstva te dobro odigrati na Spengler kupu. Meni će ovo biti prva sezona u KHL-u, ali tu je odličan trenerski kadar – Fedorchuk, Letang, Ratej i Mohorič koji će mi pomoći, koji će moju filozofiju uklopiti u svoje znanje. S hokejskog stajališta, ovo će za mene biti posebna sezona. Imao sam sreće što mi se pružila ta prilika da radim u KHL-u, ali i da nastupim na Spengleru.”
Tekst / Foto: KHL Medveščak

Leave a Reply