Jerko Leko na posudbi u Lokomotivi

Jerko Leko na posudbi u Lokomotivi

GNK Dinamo je obavjestio navijače i javnost kako je postignut dogovor s dokapetanom Jerkom Lekom i NK Lokomotivom gdje će Jerko na posudbi provesti ostatak sezone.

Leko odlazi na posudbu u Lokomotivu minimalno do kraja sezone.

– Želim se zahvaliti svima u Dinamu koji će uvijek biti moj klub, a razlozi mojeg odlaska su vrlo jednostavni: odlično se osjećam i želim igrati. U Dinamu trenutno nisam bio u prvom planu i nakon razgovora s čelnicima kluba lako smo se dogovorili kako je najbolje rješenje odlazak na posudbu,- izjavio je Jerko Leko za službenu stranicu kluba

Leko je profesionalnu karijeru započeo u Dinamu odakle je 2002. otišao u Kijev. Nakon četiri godine u kijevskom Dynamu, odlazi u Monaco gdje se ponovno zadržao četiri godine, a potom odlazi u Tursku. U najdraži klub se nakon devet godina provedenih u inozemstvu vratio u ljeto 2011. Ukupno je za Dinamo upisao 163 nastupa i zabio 28 golova, s Modrima je osvojio 3 prvenstva, 3 Kupa i 2 Superkupa, a bezbroj puta je Dinamo vodio kao kapetan. Naravno, ima i 59 nastupa i 2 pogotka za hrvatsku reprezentaciju.

– Mislim da još mogu igrati nogomet na visokom nivou i puno pružiti na terenu. Osim sportskih motiva kojih mi ne nedostaje, Lokomotiva je klub visokih ambicija gdje mogu i svojim iskustvom pomoći mladim igračima – rekao je Jerko pa zaključio: – Želio bih se zahvaliti Dinamu gdje su prepoznali kako imam još nogometnih ambicija i pustili me da odem na posudbu. Uvijek sam radije birao igranje, jednako s 18 godina kao i danas. Dinamu želim puno sreće u nastavku kvalifikacija i pobjede u svim utakmicama – kaže Leko pa kroz smijeh dodaje: – Naravno, osim protiv Lokomotive.

Foto:  Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply