Nadogradnja sustava Parking video nadzor – nove kamere

Nadogradnja sustava Parking video nadzor – nove kamere

– Do danas smo imali na 75 lokacija 222 kamere, a danas ćemo pustiti u rad novih 60 kamera postavljenih na 20 lokacija,- najavio je gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare – Nadogradnja sustava Parking video nadzor –nove kamere -održanoj na Trgu Nikole Šubića Zrinskog.

– Projekt Parking video nadzor pokazao se u posljednje tri, četiri godine od iznimne važnosti u preveniranju bilo kojeg oblika nepodopština u gradu Zagrebu, ne samo prometa u mirovanju nego i u broju kaznenih djela na lokacijama gdje su postavljene,- istaknuo je gradonačelnik te nadodao da je siguran da građani imaju razumijevanja za njih, budući da su postavljene upravo zbog njihove sigurnosti i uvođenje reda u gradu, a ne kako bi se narušila njihova privatnost.

– Nismo postavili ove kamere da bi napisali što više kazni za parkiranje, te na taj način napunili gradsku blagajnu, nego nam je glavni cilj sigurnost, – rekao  je pomoćnik pročelnika GU za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Mate Kraljević. Smatram da je potrebno naglasiti da je mnogo prekršaja poput razbojstava i krađa Policija otkrila upravo pomoću naših kamera.

Tekst: Zagreb.hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply