Gradonačelnik primio predstavnike Udruge za bolesti štitnjače

Gradonačelnik primio predstavnike Udruge za bolesti štitnjače

Predstavnike Udruge za bolesti štitnjače primio je u Gradskoj upravi gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima.

Predsjednik Udruge Tomislav Budimir posebno se zahvalio gradonačelniku i njegovim suradnicima te mu u ime svih članova udruge predao zahvalnicu za svu dosadašnju pomoć koju daje Udruzi, ali i za pokroviteljstvo međunarodnog dana svjesnosti o štitnjači koji se obilježava 25. svibnja.
Potaknuti brojkom koja Hrvatsku smješta na visoko 10. mjesto po bolesti štitnjače, jednom od najraširenijih javnozdravstvenih problema koji zahvaćaju značajan dio populacije, a osobito žene, Udrugu je 2008. osnovalo Hrvatsko društvo za štitnjaču.

S obzirom na važnost ove Udruge te činjenicu da Udruga treba adekvatan prostor za rad na podizanju svjesnosti o bolesti štitnjače te edukaciju građana, gradonačelnik Bandić je najavio skoro rješenje tog problema. Do konca rujna, rekao je, Grad će im ustupiti prostor od stotinjak metara kvadratnih u užoj gradskoj jezgri.
Taj prostor služit će svim građanima Zagreba, to će biti mjesto susreta, okupljanja, edukacije i prevencije, zaključio je na kraju gradonačelnik Bandić.

Sastanku su, osim gradonačelnika, prisustvovali i zamjenik te pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo Gzim Redžepi i Slavko Antolić te zamjenik pročelnice Gradskog ureda za imovinsko pravne poslove i imovinu Grada Boro Kisjelica. U ime Udruge prisustvovali su i tajnica Udruge Verica Mešić te članovi dr.sc. Tomislav Jukić i dr. Roko Granić.

Tekst: Zagreb. hr

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply