KHL MEDVEŠČAK: Maxwell ostaje u Americi, Tomljenović se pridružuje pripremama

KHL MEDVEŠČAK: Maxwell ostaje u Americi, Tomljenović se pridružuje pripremama

Tomljenović će biti treći vratar Medvjeda tijekom pripremnih utakmica i treninga.

Brandon Maxwell, koji se trebao priključiti ove sezone kao treći vratar, odlučio je ipak karijeru nastaviti u SAD-u te se neće pridružiti zagrebačkim Medvjedima na pripremama koje počinju ovih dana. Kao treći vratar Medvjedima će se tako u ovom pripremnom dijelu sezone pridružiti mladi hrvatski vratar Mate Tomljenović, koji je protekle četiri godine važna karika seniorske reprezentacije Hrvatske, a prošlu sezonu je proveo u redovima slovačkog drugoligaša HC Detva. Naime, dvadesetogodišnji Zagrepčanin bit će treći golman Medvjeda tijekom pripremnih utakmica i treninga ususret početku KHL prvenstva.
– Budući da je Maxwell odluči ostati u Americi, klub je odmah reagirao te momčad, kako je i planirano, na pripreme odlazi s tri vratara: Dekanichem, Brustom i Tomljenovićem. Tomljenović će se pridružiti timu već u pripremnom dijelu  sezone. Ove godine je odlično odradio Svjetsko prvenstvo Divizije I Skupine B i pomogao hrvatskoj reprezentaciji da osvojio srebrnu medalju. Za njega će ovo biti sjajna prilika da otkrije što sve još može napraviti,- rekao je glasnogovornik Medveščaka Ranko Vučinić te dodao:
– U ovom trenutku ne možemo potvrditi, ali niti negirati da Tomljenović neće ostati u momčadi i u regularnom dijelu sezone. Vremena je dovoljno da se stvari i pozicije unutar momčadi poslože i sve će kao i uvijek do sada biti komunicirano na vrijeme. Svakako ovaj period u kojem će Tomljenović biti s momčadi nikako ne bih nazvao ‘probnim’ za igrača jer smo svi vrlo dobro upoznati sa sportskim kvalitetama igrača kao i sam igrač s našim klubom.
Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply